A Lenovo kikotyogta két új RYZEN CPU adatait

Ennek köszönhetően most már teljesen bizonyossággal tudható, mit kínál a RYZEN 3 2300X és a RYZEN 5 2500X.

A Lenovo kikotyogta két új RYZEN CPU adatait

A Lenovo véletlenül kikotyogta a RYZEN 5 2500X és a RYZEN 3 2300X technikai adatait, ezek ugyanis felkerültek a Thinkcentre M725-ös modell információs lapjára. A két említett processzort néhány korai tesztben már láthattuk, így várható paramétereik is napvilágot láttak már korábban, ám ezek mind-mind nem hivatalos információk voltak, szemben a mostani szivárgással, ami teljesen hivatalosnak tekinthető.

A RYZEN 3 2300X az aktuális RYZEN 3 1300X helyére érkezik, vagyis négy processzormaggal rendelkezik és nélkülözi az SMT támogatást, tehát csak négy szálon dolgozhat egyszerre. A felsőkategóriás RYZEN 2000-es processzorokhoz hasonlóan ez az újdonság is 12 nm-es gyártástechnológiával készül és a ZEN+ architektúrát alkalmazza, így ugyanazokat az újításokat kínálja, amikről korábbi cikkeinkben már beszéltünk. Vagyis a gyorsítótárak gyorsabbak lettek, az órajelenként végrehajtható műveletek száma minimálisan nőtt, a maximális boost órajeleket pedig megemelték, így összességében érezhető lett a teljesítménynövekedés. Ehhez a DDR4-2933 MHz-es memória-támogatás is hozzájárul. Visszatérve a RYZEN 3 2300X modellhez, azt láthatjuk, hogy az új processzor elődjéhez hasonlóan szintén 3,5 GHz-es alap-órajelet alkalmaz, ám a maximális boost órajel már 300 MHz-cel magasabb lett, azaz 4 GHz-en tetőzik. A TDP keret nem változott.

Galéria megnyitása

A RYZEN 5 2500X már a RYZEN 5 1500X helyére érkezik, vagyis négy processzormaggal és nyolc szállal gazdálkodik. Alapvetően ez a processzor is ugyanazokat az újításokat kamatoztathatja, mint egyéb RYZEN 2000-es sorozatú társai. Az alap-órajel az elődmodellhez képest 100 MHz-cel nőtt, azaz 3,6 GHz-es értéket képvisel, a boost órajel pedig már 300 MHz-cel emelkedett, így itt is 4GHz-es értéket láthatunk.

Az új processzorok várhatóan hamarosan bemutatkoznak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap