A legtöbben Kínában interneteznek

Kína jelenleg az egyik legnépesebb ország a világon, internethasználóinak száma pedig meghaladta az Egyesült Államokét is.

A legtöbben Kínában interneteznek

Kína jelenleg az egyik legnépesebb ország a világon, internethasználóinak száma pedig meghaladta az Egyesült Államokét is.

A kínai kormány elég szigorú internet-cenzúrát vezetett be az országban, angol nyelvű oldalakat például csak ettől a hónaptól látogathatnak a kínai felhasználók. A kínai minisztérium szerint az ország 221 millió internetfelhasználóval rendelkezik, ami jelentős növekedés tekintve a 2007. végi 210 milliós értéket.

Tavaly év végén az Egyesült Államokban 205 millió internetfelhasználó volt megtalálható. A kínai kormány így kommentálta a híreket: "Annak ellenére hogy nagyon gyorsan növekszik az internethasználók száma, még mindig kisebb az elterjedési arány a világ átlagához képest."

Jelenleg a globális elterjedési arány 19,1 százalék, Kínában ez még csak a 16 százalékot érte el. A kínai hatóságok 2008 végére 280 millió internet-felhasználót jósolnak az országban. Ez a médium egy nagyon jó lehetőség egy olyan országban, ahol a hagyományos média nagy mértékben korlátozva van. Az internet szabályozása a többi médiához képest jóval kisebb, ez vezetett például a tavalyi nagy "internettisztításhoz" Hu Jintao kínai elnök vezetésével.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward