A laposföldhívők ellen (is) tesz a YouTube

Bár egyelőre csak az ajánlólistát szűri.

A laposföldhívők ellen (is) tesz a YouTube

A YouTube a napokba egy hivatalos közleményben jelentette be, hogy átalakítja az ajánlórendszerét annak reményében, hogy jobb élményben lesz majd része a jövőben a felhasználóknak. A cél ezúttal az, hogy kevesebb eséllyel kerüljön olyan felvétel a figyelem középpontjába, ami megtévesztésre alkalmas, hiteltelen tartalom szolgál.

Mint az interneten mindenhol, a YouTube-on is szép számmal fordulnak elő olyan videók, amik konspirációs elméleteken alapulnak, sokszor a valóságtól teljesen elrugaszkodott dolgokról szólnak, és megtéveszthetik az embereket. A videomegosztó egy ideje már szeretne fellépni az ilyen felvételekkel szemben, és most tesz annak érdekében, hogy ezek a háttérbe szoruljanak. Úgy változtatja meg a YouTube az ajánlórendszerét, hogy a gyanúsnak vélt tartalmakat igyekszik majd nem kiemelni például a nyitóoldalon. Szóval egy laposföldhívő videójának az elindítását követően nem fog hetekig ilyeneket feldobálni lépten-nyomon a videomegosztó.

Galéria megnyitása

Hogy miért nem törli egyszerűen az ilyen videókat a YouTube? Nos, azért, mert bár a Közösségi Irányelvek határán egyensúlyoznak, általában megfelelnek az előírásoknak, így igazából nem áll jogában a vállalatnak megsemmisíteni ezeket. A hivatalos közleményében úgy fogalmaz a cég, hogy redukálja majd a megkérdőjelezhető tartalmak ajánlatását. Szerencsére a YouTube úgy látja, hogy a videóknak csak egy nagyon szűk része esik ebbe a „kategóriába”, kevesebb mint egy százalékról beszélhetünk. A vállalat egyébként valószínűleg abban bízik, hogy és így már a korábbinál sokkal kevésbé sem lesz vonzó a platform a konspirációs elméletek hívőinek, és így önállóan is tisztulásnak indulhat a kínálat.

A YouTube elmondta a friss bejegyzésében, hogy a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében egyébként nemcsak gépi tanulással automatizált ajánlásokat használ, hanem hús-vér emberek is felügyelik az ajánlásokat. Bár az intelligens megoldások egyre jobban képesek teljesíteni, igazából az emberek még mindig határozottabban képesek megítélni, hogy mi a félrevezető tartalom, és mi az, ami teljesen rendben van. De a gépek tréningezése folyamatosan zajlik, és enélkül aligha működhetne a mostani formában az ajánló. Csak a főoldalakon naponta több mint 200 millió ajánlással szolgál a YouTube a felhasználók részére.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap