A középkategóriában próbál érvényesülni a Galaxy Tab J

A Samsung új táblagépe kapcsolati opciókban gazdag lesz, de hagyni fog némi kívánnivalót maga után.

A középkategóriában próbál érvényesülni a Galaxy Tab J

A Samsung több olyan okostelefont is piacra dobott az elmúlt hetekben, ami a J betűjelzést kapta, most pedig egy ilyen táblagéppel is megismerkedhetünk. A Galaxy Tab J egy középkategóriás terméknek ígérkezik, ami sajnos nem lesz mentes a kompromisszumoktól, de ne szaladjunk ennyire előre.

Az újdonság egy 7 hüvelykes megjelenítővel érkezik. A panel felbontása 1280 x 800 képpontos, ami azt jelenti, hogy 16:10-es képarányú. A Samsung sajnos sokszor nem hozza nyilvánosságra, hogy milyen technológiát alkalmaznak a kijelzői, és ezúttal is hasonló helyzet áll fenn, csak abban lehetünk biztosak, hogy nem Super AMOLED-ről van szó. Mindig elmondjuk, hogy a táblagépeket nem azért veszik az emberek, hogy fotózzanak vele, és nem is erre való, de a Samsung annak ellenére, hogy a Galaxy Tab J csak egy közepes árfekvésű masina, viszonylag jó kamerarendszerrel szerelte fel. A videóhívások felelőse 2 megapixeles és 720p-s videófelvételek közvetítésére alkalmas a csevegések alkalmával, a főkamera pedig már 8 megapixel érzékelőre épül, melyhez F/1.9-es rekesznyílású lencserendszer és LED-es villanó is társul, szóval akár teljesen sötétben is munkára lehet majd fogni.

Négymagos központi chippel érkezik a Galaxy Tab J, viszont erről a lapkáról ennél nem is tudhatunk meg sokkal többet. Egy 1,5 GHz-es megoldásról beszélhetünk, ami a paraméterei alapján talán a Spreadtrum SC8830, ám ezt hivatalos forrás mostanáig nem erősítette meg. A rendszernek 1,5 GB-nyi memória áll majd a rendelkezésére, ami hellyel-közzel már megfelelő lehet szerényebb felhasználási körülmények között. Tárhelyét tekintve sem domborít nagyot a készülék, 8 GB-tal szolgál, melyet lehet bővíteni microSD kártyával – ilyen formán akár 200 GB-tal is fentebb lehet tornászni a háttértár kapacitását. A kapcsolati lehetőségek tekintetében már jól szerepel a készülék. A legfontosabb pozitívum a neve mellett, hogy 4G LTE hálózati modemmel is rendelkezik, ennek köszönhetően menet közben is gondtalanul lehet majd rajta internetezni. Van továbbá a Galaxy Tab J kelléktárában Bluetooth 4.0 LE modul, FM rádió, Wi-Fi és persze A-GPS vevő is – tehát még a navigációban is társ lehet.

Az új Galaxy táblagépen az Android 5.1.1 operációs rendszer lesz jelen, ami bizony komoly csalódottságra adhat okot. A több mint másfél éves környezetben rengeteg extra sorakozik majd, de ez már aligha jelenthet vigaszt a felhasználóknak. A hozzáadott tartalmak között van gyerekeknek szánt mód, ahol kifejezetten olyan felület kerül a fiatalabb felhasználók elé, aminek a nyomkodása nekik sem okozhat gondot, illetve ott van például még az S Bike szolgáltatás is, ami pedig a motorosoknak jöhet jól. Az eszköz burkolata plasztik, a hátlapja erősen textúrázott, így nagyon jó fogást biztosít, és sem a karcokat, sem pedig az ujjlenyomatokat nem fogja gyűjteni. Az akkumulátor 4000 mAh-s kapacitású, így nagyjából átlagos üzemidőre lehet tőle számítani. Egy feltöltéssel előre láthatólag nagyjából 8-9 órát fog bírni internetezés vagy filmezés közben a beépített teleppel a szerkezet. Az érdeklődők jelen állás szerint két különböző kivitel közül választhatják majd a gépezetet, az egyik az arany, a másik pedig a fehér lesz.

A Samsung Galaxy Tab J Tajvanon kezdi majd a karrierjét, ha minden a tervek szerint alakul, akkor már augusztus elején a boltok polcain landolhat. No, de mennyi az annyi? Megfelelő ár mellett akár még vonzó is lehetne a készülék, de ez sajnos „elmarad”, ugyanis 190 dollárnak megfelelő tajvani valutát kell majd érte leszurkolni, ennyiért pedig már könnyedén lehet jobb ajánlatot is találni. A Galaxy Tab J legfeljebb azoknak a szívébe lophatja be magát, akik mindenképpen Samsung tabletet szeretnének, és mindenképpen jó kapcsolati opciókra vágynak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward