A középkategória alját célozza a Galaxy J3 Pro

A Samsung új okostelefonja egy olyan megfizethető ajánlat, amivel túlságosan már nem lehet mellé nyúlni.

A középkategória alját célozza a Galaxy J3 Pro

A Samsung ismét a Galaxy J szériát gyarapítja egy új mobillal, ami „Pro” utótagot kapott. A Galaxy J3 Pro értelemszerűen a Galaxy J3 (2016) modell fölé fog besorolni a kínálatban. Ahogy az alábbiakban látható lesz, egy kisebb ráncfelvarrásról beszélhetünk, melynek eredményeként egy elegáns és aránylag jól használható, de mégis megfizethető mobilról beszélhetünk.

A dél-koreaiak friss sikervárományosa egy 5 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel jön, ami az 1280 x 720 képpontos felbontással kiegészülve kiváló képminőséget fog biztosítani. Persze ezúttal is PenTile Mátrix alpixel-elrendezéses panelről van szó, de a 294 PPI-nek köszönhetően ez már nem olyan zavaró. A Galaxy J3 Pro két kamerája 5 és 8 megapixeles fényképek készítésére használható. A Samsung mindkét képalkotónál F/2.2-es apertúrával rendelkező lencserendszert pakolt a szenzorok elé, ami manapság már nem különösebben kiemelkedő, de nem is egy csúcsmodellről beszélhetünk, szóval összességében ilyen téren nem lehet panasz a mobilra. A főkamera egy LED-es villanó támogatását is élvezi. A gyártó sajnos a Galaxy J3 Pro esetében az Android 5.1 operációs rendszert küldte bevetésre, ami már a kisebb piaci szerepvállalóktól sem nézhető el szó nélkül. Nem tudni, hogy a Samsung miért nem lép már túl a Lollipop alkalmazásán, de itt már a sok-sok előre telepített extra sovány vigaszt jelent – hiába nincs hiány ezekből most sem.

A Samsung az új eszközt egy négymagos központi chipre bízta, amiről hivatalosan nem árulta el, hogy pontosan milyen képességekkel is bírhat. Csak annyit tudunk, a lapkáról hogy 1,2 GHz-es órajelen üzemel, és mivel a Galaxy J3 (2016) még Cortex-A7 magokat használt, így azt sem jelenthetjük ki biztosan, hogy ezúttal már Cortex-A53 kvartettre épülő megoldásról van szó. A rendszer számára 2 GB-nyi memória biztosított a Galaxy J3 Prónál, ami elegendő ahhoz, hogy az átlagfelhasználók jól boldoguljanak vele, ne legyenek fennakadások például az alkalmazásváltásnál. A mobil háttértára 16 GB-os, amiből a készülék tulajdonosa 10,6 GB-ot használhat majd fel szabadon a Samsung közleménye szerint – ezt lehet bővíteni. A Galaxy J3 Pro 4G LTE hálózati modemmel érkezik, ami 150 Mbps-os letöltési sebesség elérését teszi lehetővé megfelelő infrastruktúra támogatásával. Emellett pedig a kapcsolati képességek terén ki kell még emelni az FM rádiót, valamint az NFC chipet is, melynek köszönhetően az okostelefon támogatni fogja a Samsung Pay szolgáltatást (is).

A Samsung átlagos méretű mobilt alkotott, 142,2 x 71,3 x 8 milliméteres a térfogata, a tömege pedig 139 gramm. A burkolat a lekerekített formák jegyében született meg, ezáltal nagyon kényelmes lesz kézben tartani, sehol egy él, ami egy picit is kellemetlenné tenné a fogását, még az előlapot védő üveg is 2.5D profilú. A vállalat polikarbonáttal dolgozott, ami olyan felületet kapott, mintha fémes lenne, de persze a tapogatást követően hamar „lebukik”. Az okostelefont egy 2600 mAh-s akkumulátorra bízták a Samsung szakemberei, ami megfelelő üzemidővel fogja felvértezni a Galaxy J3 Prót a mindennapos használat során – konkrét mérési adatokkal a dél-koreaiak ezúttal nem szolgáltak. A készülék két színben került bevetésre, de nem ám az egyszerű fekete és fehér alkotja a palettát, hanem arany és szürke modellekről beszélhetünk.

A Samsung Galaxy J3 Pro jelen állás szerint Kínában kezdheti a karrierjét. Az újdonság mindössze 150 dollárba kerül, és bár vannak már nála jobb vételnek számító okostelefonok a piacon, a Samsunghoz képest ez egy egészen korrekt ajánlat. Nem nyújt maradandó élményt a Galaxy J3 Pro, de már jól használható a mindennapok során, nem kell komoly kompromisszumokkal számolni – leszámítva talán az operációs rendszert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward