A következő Windows 10 frissítés egy rég elfeledett funkciót hoz vissza

Ismét célba vehetik a PC-k hangszóróit a Bluetooth alapú audió-folyamok, amelyeket a Windows 7 még kezelt, ám azóta egyik újabb kiadás sem adott lehetőséget a funkció használatára.

A következő Windows 10 frissítés egy rég elfeledett funkciót hoz vissza

A Windows 10 következő frissítése, amely a 2004-es verziószámot viseli, még ebben a hónapban széles körben elérhetővé válik, amennyiben a Windows Insider Programban résztvevők nem találnak semmilyen durva hibát az új csomagban. A májusi frissítés az előzetes információk alapján rengeteg új szolgáltatással érkezhet, valamint hibajavítások is helyet kapnak a fedélzetén, csak úgy, mint a teljesítményre pozitív hatást gyakorló optimalizációk is. Frissül még a Windows Subsystem for Linux, amelyből új verzió érkezik, valamint elérhetővé válik a WDDM 2.7-es verziója is, ami gyorsulást hozhat FPS terén, valamint csökkentheti a késleltetést is. Ezekkel együtt a videó lejátszást érintő optimalizációkra, valamint a többmonitoros rendszerek működésében tapasztalható hibák javítására is lehet számítani.

Ahogy az korábbi hírünkből már kiderül, az indexelő szolgáltatás működését jelentősen átszabják annak érdekében, hogy az ne tudjon olyan óriási lassulásokat előidézni a HDD alapú rendszereknél, mint amekkorákra számos esetben volt példa az elmúlt időszakban, ez pedig igencsak sok bosszúságot okozott a felhasználóknak.

Galéria megnyitásaA Windows Latest információi szerint a Windows 10 következő frissítőcsomagja egy rég elfeledett funkciót is visszahoz, aminek örülni fognak néhányan. A Windows 7 esetében még lehetőség volt arra, hogy a Bluetooth vezérlővel ellátott noteszgépek és asztali számítógépek hangszóróira különböző audió tartalmakat küldhessünk Bluetooth kapcsolaton keresztül az adott tábláról vagy okostelefonról, ám a Bluetooth A2DP Sink funkció sajnos idővel kikerült a támogatott szolgáltatások köréből, így az sem a Windows 8, sem a Windows 10 kiadásaiban nem volt már elérhető. Persze Bluetooth A2DP támogatással mindkét említett operációs rendszer rendelkezik, ám arra nem adnak módot, hogy Bluetooth-on keresztül tartalmakat streameljünk az adott konfiguráció hangszóróira, hiszen az ehhez szükséges Bluetooth A2DP Sink funkciót száműzték.

Galéria megnyitásaA Windows 10 új verziója, a 2004-es kiadást ezt a szolgáltatást ismét elérhetővé teszi, így nem csak a rendszer hangszóróit vehetjük majd célba Bluetooth alapú stream végpontjaként, hanem akár a vezetékes fej- és fülhallgatókat is. Fontos azonban, hogy maga a Bluetooth A2DP Sink funkció alapértelmezetten ki lesz kapcsolva, azaz mindenképpen szükség lesz olyan alkalmazásokra, amelyek ezt a funkciót kezelni és engedélyezni tudják a távoli hangfolyamok esetében.

A májusi frissítőcsomag a tervek szerint 2020. május 26-a és 2020. május 28-a között jelenhet meg – érkezéséről természetesen be fogunk számolni, csak úgy, ahogy a legfontosabb újításairól is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap