A következő Android hardverigényei

Az Android fejlesztőcsapata még csak nemrégiben készült el a népszerű mobil operációs rendszer 2.2-es kiadásával, amely Froyo kódnévre hallgat, a szakemberek máris nekiláttak a következő generációs szoftver elkészítésének, amit Gingerbread kódnévvel dobnak majd piacra 2010 októberének közepén.

A következő Android hardverigényei

Az Android fejlesztőcsapata még csak nemrégiben készült el a népszerű mobil operációs rendszer 2.2-es kiadásával, amely Froyo kódnévre hallgat, ám a szakemberek máris nekiláttak a következő generációs szoftver elkészítésének, amit Gingerbread kódnévvel dobnak majd piacra 2010 októberének közepén.

Az első olyan mobil eszközök, amelyek már a friss operációs rendszert használják, valamikor november, illetve december táján kerülhetnek majd a boltok polcaira. A következő generációs szoftver a hírek szerint minimum 1 GHz-es processzort, 512 MB-nyi memóriát és 3,5 hüvelykes kijelzőt igényel. A 4 hüvelykes vagy annál nagyobb képátlóval rendelkező megjelenítők 1280 x 760 pixeles natív felbontás mellett is üzemelhetnek, legalábbis a szoftver képes lesz megküzdeni ekkora felbontással is, ha az adott kijelző támogatja.

Ezzel együtt a felhasználói kezelőfelületet is tisztességesen átszabják: a Google a Nexus One-t veszi majd alapul, azaz a következő Androidban sok olyan vonást fedezhetünk majd fel, amit a Nexus One esetében már megismerhettünk. A kezelőfelület sok animációt tartalmazhat majd, ami megizzaszthatja még az erősebb processzorokat is.

A Google az új Android megjelenése után a 2.1-es és 2.2-es változatok külön csoportba kerülnek majd. A 2.1-es és 2.2-es verziók a kereskedelem fő áramába szánt okostelefonokon fognak hódítani, ezzel együtt a gyártó lehetőséget ad a HTC, a Motorola és egyéb vállalatok számára arra is, hogy kedvük szerint alakítsák a szoftver felhasználói kezelőfelületét. A Gingerbread kódnévvel ellátott újdonság csak és kizárólag a felsőkategóriás okostelefonok és a tábla konfigurációk kiváltsága lesz, legalábbis gyárilag csak ilyen készülékek kerülnek majd forgalomba az új mobil operációs rendszerrel.

Egyelőre folynak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy a Gingerbread kódnévvel ellátott szoftver pontosan milyen verziószámmal érkezik majd: a döntő többség szerint ez a verzió még csak a 2.3-as kiadás lesz; a következő mérföldkő, azaz a 3.0-s változat megjelenésére azonban még várni kell. Hogy ezek a spekulációk mennyire állják meg a helyüket, az a nem is oly távoli jövőben kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward