A koronavírus miatt online eseménnyé válik a GTC 2020

Úgy tűnik, a rendezők itt is fontosabbnak tartják az emberek egészségét, mint a showt, így a fizikai rendezvény helyét egy online közvetítés veszi át.

A koronavírus miatt online eseménnyé válik a GTC 2020

A koronavírus miatt már eddig is több nagy és neves rendezvényt mondtak le, ugyanis a rendezők és a résztvevők attól tartanak, hogy a nagy tömegben a gondos ellenőrzések ellenére is nagy kockázata van a fertőzésnek, hiszen lappangási időben már képes fertőzni a vírus, miközben semmiféle látható tünetet nem okoz. Éppen ezért már az MWC 2020 alkalmával is látszott, hogy az iparági szereplők részvétel helyett inkább a távolmaradás mellett döntenek, ugyanis a vállalatok vezetőségei nem szeretnék kockázatnak kitenni sem saját munkatársaikat, sem pedig a látogatókat.

Az MWC mellett már egyéb rendezvény is elmaradt, mint például az OPC 2020-at, ami teljes mértékben elmarad, míg a GDC 2020 március helyett majd valamikor nyáron kerül megrendezésre. Az Nvidia szokásos éves GPU központú rendezvényével, a GTC 2020-szal kapcsolatban egyelőre úgy tűnt, nem lesz semmiféle változás, vagyis rendben megtartják a szokásos helyen, ám tegnap kiderült, a rendezők jobbnak látták, ha változtatnak az eddigi gyakorlat miatt, természetesen a Covid-19, azaz az új koronavírus miatt.

A rendezvénynek most nem a San Jose Convention Center ad helyet, ahogy tervezték, hanem egy online felület, ugyanis a fizikai jelenlétet nem tartják jó ötletnek – mind a professzionális szakemberek, mind pedig a résztvevők egészségét féltik, így az online „rendezvény” mindenképpen biztonságosabb megoldásnak tűnik. 

Galéria megnyitásaAz Nvidia első embere, Jen-Hsun Huang természetesen így is megtartja a tervezett előadását, ám azt kizárólag élő közvetítés formájában lehet majd elérni. Akik már megvették a jegyet a rendezvényre, teljes visszatérítést kapnak.

A pletykák szerint egyébként már a GTC 2020 alkalmával megtudhatunk ezt-azt az érkező Ampere GPU generációról, ám ez alatt nem a GeForce sorozat tagjait kell érteni, hiszen főként AI és MI rendezvényről van szó, illetve elsősorban a professzionális felhasználókat veszi célba a rendezvény, így inkább Tesla vagy Quadro sorozatú megoldások tűnhetnek fel, amelyek alapján már lehet némi sejtésünk a GeForce generáció alakulásáról is. Ez persze csak pletyka, így könnyen lehet, hogy egyáltalán nem lesz Ampere témájú bejelentés – idővel kiderül.

Lehet, hogy a koronavírus miatt a jövőben átalakulnak majd ezek a rendezvények, így több lesz az online élő közvetítés, mint a konkrét show? Igazából ezt sem lehet kizárni, hiszen így olcsóbban megoldható a show: kevesebbet kell költeni logisztikára, bérleti díjakra, illetve az egyéb járulékos költségek is alacsonyabbak lehetnek. Plusz az esemény széndioxid-lábnyoma is jelentősen csökkenhet, ami szintén szempont lehet. Az online rendezvénnyel kapcsolatos további tudnivalókat később osztják meg az érdeklődőkkel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap