A kamerán is javít az Android novemberi biztonsági frissítése

Ezúttal viszonylag kevés kritikus hibát kellett javítani, és a Pixeleknél számos járulékos módosítás is történt.

A kamerán is javít az Android novemberi biztonsági frissítése

Menetrendszerűen megérkezett az Android operációs rendszer újabb biztonsági javítócsomagja, ami hónapról hónapra megjelenik az első hetekben. A Google sok esetben a Pixelekhez kapcsolódóan extrákat is szokott ebbe csempészni, és most is sincs ez másként, a Pixel 4 tulajdonosoknak különösen érdemes lesz ezt telepíteni.

Már hosszú ideje vannak rendszeres biztonsági frissítések az Androidra, és ezeket már nagy rutinnal, bevált recept alapján állítja össze a Google. Ezúttal is ugyanaz a felállás, mint az előző hónapokban, szóval három fő részből áll össze a „bulletin” frissítés. A 2019-11-01 biztonsági javítás szintbe lettek összeszedve az Androidot általánosan érintő foltok, 2019-11-05 jelölés szint foglalja magában a specifikusabb sebezhetőségek javításait, és vannak még a Pixelek egyedi javításai, amik általában csak funkcionális vonatkozásúak, de most aránylag sok biztonsági megoldás is sorakozik itt.

Az általános javítások ezúttal szerencsére nem túl népesek, nem találtak sok kijavítandó sebezhetőséget, és ami még örömtelibb talán, hogy kifejezetten kevés volt most a kritikus biztonsági rés. Az összesen 17 javításból 3 volt különösen súlyos, a többi „csak” magas prioritású. A keretrendszert, a könyvtárat, a médiás keretrendszert és a rendszert érintő hibák is akadnak a novemberi frissítésben. A specifikusabb javítások között akadt a kernelhez köthető javítás is egyebek mellett, és egyébként a legtöbb foltot a Qualcomm komponensekhez kapcsolódóan kellett bevetni. Jó hír, hogy a Google nem talált arra utaló jelet, hogy bármilyen visszaélés történt volna a kiküszöbölt sebezhetőségek nyomán korábban.

A Pixel okostelefonokat érintő javítások sorát kezdjük a biztonsági foltokkal. Nem kevesebb mint 20 ilyen javítás tűnt fel a novemberi frissítésben, melyeknek a túlnyomó része a Qualcomm valamilyen egységéhez, illetve Qualcomm közeli megoldáshoz kapcsolódott, de akadt itt LG egységhez fűződő javítás is. A funkcionális módosítások közül talán a legérdekesebb, hogy a Pixel 4 esetében a 90 Hz-es beállítás már minden fényerőállás mellett működni fog, ez ugyanis korábban problémát okozott, és soka kritizálták ezért a Google-t. És szintén csak a Pixel 4 szériát érinti, hogy a kamera minőségén is csiszolt a vállalat, de itt azt nem lehet tudni, hogy pontosan mi változott.

Galéria megnyitása

A Pixel 3 jobb hangszórókezeléssel fog üzemelni a frissítés után, tehát az eszköz alján található hangkeltő nyújt majd jobb minőséget. A Pixel 3-at és Pixel 3a-t is érintő javítás itt, hogy a bootolás minden esetben simán fog már menni, mert korábban előfordult, hogy ezek végtelen ciklusban ragadtak bekapcsoláskor. A Pixel 2-től kezdődően minden Pixelnél fejlődőt az Xbox vezeték nélküli kontrollerjének a támogatása, ami a játékosok számára nyújthat majd így jobb lehetőségeket. És végül a Pixel 2 és a Pixel 3 modellek határozottabban tudnak majd a frissítést követően a Google Assistant kulcsszavaira reagálni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap