A játékosokat veszik célba a Zotac legújabb apró PC-i

A Zotac újdonságai kompaktak, mégis elegendő teljesítményt kínálnak ahhoz, hogy apró gamer számítógépeknek nevezhessük őket.

A játékosokat veszik célba a Zotac legújabb apró PC-i

A ZBOX EN760-as sorozat tagjai fekete, elegáns házban foglalnak helyet, és igen remek felszereltséggel érkeznek. A családban egy Barebone, azaz félkész PC, illetve egy komplett, PLUS jelöléssel ellátott konfiguráció lapul: előbbi nem tartalmaz adattárolót és rendszermemóriát, utóbbi azonban igen.

A kompakt számítógépház mindkét esetben egy Core i5-4200U típusú, Haswell lapkára támaszkodó kétmagos processzort rejt. A központi egység processzormagjai 1,6 GHz-es alap- és 2,6 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyegnek, a megosztott harmadszintű gyorsítótár mérete pedig 3 MB. Az IGP szerepét egy Intel HD Graphics 4400-as megoldás tölti be, amely 200 MHz-es alap- és 1 GHz-es Turbo Boost órajelet alkalmaz. Szerencsére az IGP mellett egy sokkal ütősebb mobil videokártya is lapul a házban – az viszont nem világos, hogy az Nvidia Optimus technológiájában rejlő lehetőségek kiaknázhatóak-e. Alighanem igen.

A videokártya szerepét egy GeForce GTX 860M modell tölti be, amelynek GPU-ja a Maxwell architektúra köré épül. Az energiatakarékosan működő mobil videokártya esetében 1020 MHz-es alap- és 1097 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajel áll rendelkezésre, a 128-bites adatsín végén pedig 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM lóg.

A Barebone PC két darab So-DIMM memóriafoglalata üres, ezekben maximum 16 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemória fér el. Az EN760P modellnél ezzel szemben 8 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával gazdálkodhatunk. A barebone változatnál sem 2,5 hüvelykes, sem mSATA 6 Gbps-os adattárolót nem kapunk, így ezek beszerzése minden esetben a vásárló feladata marad. Az EN760P modellnél egy 500 GB-os, 5400 RPM-es SATA 6 Gbps-os merevlemezt rejt a ház.

A Zotac EN760-as sorozatának tagjai HDMI és dual-link DVI-I videó kimenettel érkeznek, USB 3.0-s portokból pedig összesen négyet vonultatnak fel. Extraként még egy négy az egyben memóriakártya-olvasó is lapul a sorban (SD/SDHC/MMC/SDXC).

Gigabites Ethernet vezérlőből rögtön kettőt is kapunk, de a sorból a HD Audió vezérlő sem hiányzik. Az alaplap félmagas mini PCI Express 2.0 x1-es slotja egy speciális bővítőkártyát rejt, ami 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.0-s támogatást egyaránt kínál.

Az EN760-as sorozat tagjai természetesen ezúttal is kaptak VESA szerelőkeretet, így könnyedén HD televízió vagy monitor hátuljára szerelhetőek – ha a kiszemelt megjelenítő is rendelkezik VESA furatokkal.

Az újdonságok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, igaz, azt egyelőre nem tudható, hogy a Barebone, illetve a PLUS modell pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward