A játékosokat veszi célba a két új 144 Hz-es BenQ monitor

Az XL2411Z sés az XL2420Z vonzó tulajdonságokkal érkezik.

A játékosokat veszi célba a két új 144 Hz-es BenQ monitor

A BenQ két friss monitorral rukkolt elő, amelyek az XL2411Z, illetve az XL2420Z típusjelzést kapták. Az új monitorok korábban bemutatott társaiktól, az XL2411T és az XL2420T modellektől dizájn tekintetében ugyan látványosan nem különböznek, de belsejükben azért történt némi változás.

XL2411Z
XL2411Z

A legfőbb különbség, hogy a két új monitor az XL2720Z-hez hasonlóan megkapta a Motion Blur Reduction szolgáltatást, ami segít a kép elmosódottságának csökkentésében. A technológia a háttérvilágítás segítségével éri el jótékony hatását, előnyét pedig az alábbi videó szemlélteti.

A Motion Blur Reduction eljárás könnyedén be-, illetve kikapcsolható, és meglehetősen széles 75 és 144 Hz közötti képfrissítési rátán belül működik.

XL2420Z
XL2420Z

A két új monitor alapok tekintetében egyforma, ugyanis mindketten 24 colos képátlójú, 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett dolgozó TN+Film panelt alkalmaznak. A 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöget kínáló TN+Film panel G2G válaszideje 1 ms. Az új monitorok mindketten 300 cd/m2-es fényerősség és 1000:1 valós kontrasztarány mellett dolgoznak és támogatják a 144 Hz-es képfrissítési rátát is. A szokásos technológiák közül a Smart Scaling és a Black eQualizer eljárás egyaránt jelen van a kínálatban, csak úgy, mint a Senseye3, a W-LED alapú háttérvilágítás pedig ezúttal is villódzásmentesen teszi a dolgát. A játékosok szemeinek védelméről a Low Blue Light eljárás gondoskodik, amellyel csökkenthető a kék szín intenzitása, méghozzá tíz lépésben, a pillanatnyi igényeknek megfelelően.

XL2420Z
XL2420Z

A 11Z modellel ellentétben a 20Z már érintés-érzékeny kezelőszerveket kapott, így kávájának alsó része egyenes. Az új monitort néhány helyen piros díszítőelemek is feldobják, de ennél talán fontosabb, hogy rendelkezik USB 2.0-s hubbal, illetve egy S-switch nevű kiegészítővel, ami a presetek gyors, egyetlen gombnyomással történő elérését segíti. A 11Z modell VGA, DL-DVI és HDMI videó bemenettel érkezik, a 20Z ezzel szemben egy második HDMI portot is kapott.

XL2420Z
XL2420Z

Az új monitorok mindketten remekül testre szabható állványt kaptak, amely a kijelző döntése és elforgatása mellett magasságállításra, valamint pivot/portré mód alkalmazására is lehetőséget ad.

Az újdonságok valószínűleg a következő év januárjában jelennek meg kereskedelmi forgalomban, az viszont egyelőre nem tudható, mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward