A játékosokat veszi célba a Gigabyte új alaplapja

A G1.Gaming Z97 a középkategóriát veszi célba, de felszereltségére így sem lehet panasz.

A játékosokat veszi célba a Gigabyte új alaplapja

A Gigabyte műhelyében elkészült a vállalat legújabb alaplapja, amely ezúttal a játékosokat veszi célba, közülük is azokat, akik egy középkategóriás, jól felszerelt, viszonylag költséghatékony alaplapra vágynak.

A G1.Gaming Z97-es modell felszereltség tekintetében ütősre sikeredett, ára pedig nem lesz rossz, hiszen a 150 és 200 dollár közötti kategóriában kap helyet. Hogy mit kapunk ezért a nem éppen csekély összegért? Egy LGA-1150-es processzorfoglalattal ellátott, új és régi Haswell processzorokkal egyaránt kompatibilis deszkát, amely nyolcfázisú CPU VRM tápáramkört alkalmaz. DDR3-as memóriafoglalatokból összesen négy jár, ezekben maximum 64 GB-nyi rendszermemória fér el. A videokártyákat két darab PCI Express 3.0 x16-os slot fogadja, amelyek az adott Haswell processzor beépített PCI Express vezérlőjére kapcsolódnak, így kétkártyás módban x8/x8 sávszélességet nyújtanak. Rajtuk kívül találunk még az alaplapon három darab PCI Express 2.0 x1-es, illetve két darab PCI slotot is.

A videó kimenetek között egy DisplayPort és egy HDMI port lapul, de ezek aligha fontosak a játékosok számára, hiszen ők úgy is külön videokártyá(ka)t vásárolnak a rendszerhez, mivel játszani akarnak. SATA 6 Gbps-os portokból hatot, USB 3.0-s portokból pedig ugyancsak hatot tartalmaz a deszka – utóbbiak közül kettőt kivezetésként, négyet pedig hátlapi portként lehet használni. A Gigabites Ethernet vezérlő szerepét egy Killer E2100-as PCIe NIC tölti be, amely a hálózati csomagok optimalizálásával gondoskodik a zökkenőmentes, alacsony ping mellett zajló játékról.

A kiváló hangzásról egy Creative Sound Core3D audio rendszer gondoskodik, ami cserélhető műveleti erősítővel érkezik. Az audió vezérlő jó minőségű, audiofil szintű elektrolit kondenzátorokat alkalmaz, földelése pedig a rendszer többi komponensétől gondosan le van választva a még tisztább, még zajmentesebb hangzás érdekében. A gyártó persze azokra is gondolt, akik olyan USB 2.0-s headsettel rendelkeznek, amihez külön USB-s DAC jár: őket egy különleges USB 2.0-s port szolgálja ki, ami stabil, zajmentes tápellátással áll az USB-s hangkártyák rendelkezésére.

Ahogy a legtöbb Gigabyte alaplap, úgy a G1.Gaming Z97-es modell is dupla BIOS-szal érkezik, ami akkor jön jól, ha egy balul sikerült BIOS frissítés után megsérül a fő BIOS – ekkor a másodlagos BIOS segítségével továbbra is indítható marad a rendszer.

Az új alaplap várhatóan a többi kilences sorozatú deszkával egy időben, valamikor a következő hónap első felében kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward