A játékosokat célozza az Intel Skull Canyon NUC

A legújabb NUC Intel Iris Pro Graphics 580-as iGPU-t kapott, de igény esetén külső videokártya is kapcsolódhat hozzá, hisz van rajta Thunderbolt 3 vezérlő.

A játékosokat célozza az Intel Skull Canyon NUC

Az Intel egy komolynak ígérkező kompakt asztali számítógépet készített, ami a Skull Canyon NUC6i7KYK nevet viseli, és a játékosokat veszi célba. A NUC sorozatot erősítő újdonság kétszer szélesebb, mint egy átlagos alacsony NUC, de ennek komoly oka van: a ház sokkal combosabb hardvert rejt, mint az alapmodelleké.

A Skull Canyon NUC belsejében egy Core i7-6770HQ processzor lapul, amely 4 processzormaggal rendelkezik, 8 szálon képes egyidejűleg dolgozni, TDP-je pedig 45 watt. A processzormagok 2,6 GHz-es alap- és 3,5 GHz-es maximális Turbo Boost órajelen ketyegnek, a CPU tokozása pedig egy Intel Iris Pro 580-as videó vezérlőt is rejt, ami 78 EU-val, illetve 128 MB-nyi eDRAM-mal gazdálkodhat. A GT4e alapú iGPU az első információk alapján elegendő teljesítmény nyújt az 1080p-s felbontás alatti játékhoz, azaz 900p és 720p felbontás alkalmazásakor sok játék vállalhatóan elketyeg rajta. Az iGPU egyébként 350 MHz-es alap- és 950 MHz-es Turbo órajelen dolgozik.

Persze az iGPU akár egy erősebb videokártyával is kiváltható, hála a Thunderbolt 3-as portnak, amelyen keresztül külső videokártya ház csatlakozhat a rendszerhez. A Thunderbolt 3 vezérlő természetesen USB 3.1 Type-C porton keresztül érhető el. Az adattárolókat két darab M.2-es bővítőhely várja, ezek egyenként PCIe 3.0 x4-es sávszélességgel gazdálkodnak, így képesek a tempós NVMe alapú példányokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázására. Az új NUC fedélzetén maximum 32 GB-nyi rendszermemória kaphat helyet, természetesen DDR4-2133 MHz-es So-DIMM memóriamodulok formájában.

A csatlakozók között HDMI 2.0-s és DisplayPort 1.2-es videó kimenet, négy darab USB 3.0-s port, egy infra vevő, egy Gigabites Ethernet csatlakozó, valamint egy SD memóriakártya-olvasó található. A kínálatban lesz még 3,5 milliméteres jack audió csatlakozó, ami optikai audió kimenet is egyben, a sort pedig a fentebb már említett USB 3.1 Type-C port zárja. A fedélzetről a 867 Mbps-os 2x2 802.11ac WiFi, illetve a Bluetooth 4.2-es vezérlő sem hiányzik.

A barebone konfiguráció adattároló, operációs rendszer és rendszermemória nélkül érkezik, alapára pedig 650 dollár lesz. A 16 GB-nyi memóriával, előtelepített Windows 10-zel és 256 GB-os SSD-vel szerelt példányért már 999 dollárt kérnek el. Az újdonság szállítása májusban indulhat meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward