A Huawei alapítója bizakodóan beszélt a Hongmeng OS-ről

A vállalat saját fejlesztése tényleg gyorsabb és rugalmasabb lehet a most domináló mobilos rendszereknél.

A Huawei alapítója bizakodóan beszélt a Hongmeng OS-ről

A Huawei kapcsán már régóta lehet olyan pletykákat hallani, miszerint saját operációs rendszert fejleszt, de akkor lett csak igazán hangos ettől a sajtó, amikor májusban kiderült, hogy Android nélkül maradhat a vállalat. Most úgy tűnik, hogy talán az Android használatáról mégsem kell majd letennie a cégnek, de ettől függetlenül még nem áll le az alternatíva fejlesztésével.

Ren Zhengfei, a Huawei vezetője és alapítója a napokban egy francia lapnak adott interjút, és abban többször is szóba került a vállalat saját fejlesztésű operációs rendszere. A legtöbbször Hongmeng OS néven emlegetett megoldásról sokféle információt lehetett már korábban hallani, de most első kézből tájékozódhatunk ezzel kapcsolatban. A cég saját fejlesztése a szakember elmondása alapján egészen izgalmas lesz, és remek lehetőségeket biztosíthat majd.

Galéria megnyitása

Túl sok konkrétumot nem árult el Ren Zhengfei, de az például kiderült, hogy a teljesítményét tekintve tényleg jól szerepelhet majd bizonyos esetekben a rendszer. A fejlesztés alatt álló megoldás különösen alacsony késleltetéssel hajthat majd végre különböző műveleteket, gyorsabban reagálhat, mint az Android vagy akár a macOS. És, hogy miként jön ide a macOS? Nos, állítólag széles körben lehet majd ezt felhasználni, a Dolgok Internetével kapcsolatos fejlesztésekben, vagy akár még egy önvezetési lehetőséggel szolgáló autóban is be lehet majd vetni. „Ezt a rendszert úgy építettük fel, hogy minden megoldás szimultán kapcsolódhasson. Ezáltal mozdulhatunk el egy fejlettebb társadalom felé.” – emelte ki Ren Zhengfei. Korábban egyébként arról lehetett hallani, hogy mobiloktól a hálózati eszközökön és a táblagépeken át a személyi számítógépekig lesz alkalmazható a Hongmeng OS, de akár még adatközpontban is előkerülhet, szóval már lassan mindennel szóba hozták.

Azt pontosan továbbra sem lehet tudni, hogy a Huawei saját rendszere mennyire fog veszélyt jelenteni a riválisaira az okostelefonokon. Ren Zhengfei elmondta, hogy bár sok tekintetben lehet majd ez a megoldás jó, de az alkalmazások kínálatában egészen biztos, hogy nem lesz majd egyszerű feladata, ha rivalizálni akar az uralkodó versenytársakkal. Korábban lehetett olyan híreket is hallani, hogy az androidos alkalmazásokat képes lesz elindítani a Hongmeng OS (Ark OS), de erről Zhengfei nem tett említést az interjúban.

Galéria megnyitása

A Huawei egyébként korábban azt hangsúlyozta, hogy ameddig nem kell valamilyen oknál fogva lemondani az Android használatáról, addig nem szeretné ezt a bevált operációs rendszert lecserélni. De ez akár még változhat is, ha a Hongmeng OS tényleg olyan jól sikerül, mint ahogy arról hallani lehet. Ez elvileg még az idei évben bevetésre kész lesz, és akkor mindenre fény derülhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap