A HTC Vive révén már VR meetingek is tarthatóak virtuális avatárokkal

A koronavírus járványra reagálva már béta állapotban elérhetővé tette a Vive a friss fejlesztését, ami sokak számára jelenthet most izgalmas megoldást.

A HTC Vive révén már VR meetingek is tarthatóak virtuális avatárokkal

A koronavírus járvány kitörésével nagyon sok kommunikációs szoftver esetében adtak a felhasználóknak különböző kedvezményeket, friss lehetőségeket a fejlesztők, és a HTC is ezen a területen szeretne most újat mutatni. A vállalat lerántotta a leplet a Vive Sync-ről.

A Vive virtuális valóság eszközökhöz kapcsolódó szolgáltatás lényegében egy olyan prezentációs megoldás, ami lehetőséget nyújt több felhasználó összekötésével igazi találkozókat összehozni egy virtuális térben. A Vive Sync sokkal többet nyújt, mint a szimpla videohívásos megoldások, így például a Zoom, a Skype, a FaceTime vagy a Google Meet. Itt a virtuális térben akár új tárgyakat is meg lehet közelebbről nézni.

Galéria megnyitása

A Vive Sync révén például egy autógyártónak lehetősége nyílhat megtartani egy fontos új modellnek a bemutatóját úgy, hogy az eseményen nemcsak reklámvideókban találkozhatnak a távol maradó újságírók a termékkel, hanem körül is járhatják azt, és egészen közelről is megnézhetik. Megtapogatni persze nem lehet majd a különböző anyagokat, de a dizájn akár egészen aprólékosan is felfedezhető adott esetben.

Részben a COVID-19 helyzetre reagálva létrehozott megoldás úgy működik majd, hogy a felhasználók teljes alakos avatárokat hozhatnak majd létre, és ezekkel vehetnek majd részt a virtuális eseményeken. Az avatárok például egy prezentáció során a teljes testbeszédet képesek lesznek átadni a nézőközönség számára. A virtuális térben az IK követő rendszert használja a Vive.

Galéria megnyitása

A Vive Sync a találkozó során használt fájlokat a OneDrive segítségével juttatja majd el minden résztvevőhöz, ezen keresztül megy majd a szinkronizálás. És az előadások során bármikor előtérbe helyezhetik majd a lényegi tartalmakat az emberek, így például a 3D modelleket, diasorokat, PDF dokumentumokat, videókat gond nélkül ki lehet élvezni, át lehet tanulmányozni menet közben. Lehet majd menet közben hangjegyzeteket felvenni, 3D jegyzettollat használni, és persze képernyőmentések is létrehozhatóak.

A térbeli modellek esetében a HTC lehetőséget nyújt majd mindenféle mozgatásra különösebb korlátozás, megkötés nélkül. Támogatja a rendszer az FBX és az OBJ formátumú fájloknak a kezelését egyaránt. És amennyiben a meeting szervezője milliméteres pontossággal kidolgozott modellt használ, abban az esetben a résztvevők is kiemelkedő alapossággal vehetik majd a bemutatásra kerülő terméket szemügyre. Többféle előadót is be lehet majd állítani, attól függően, hogy mennyi résztvevőre számít a találkozó szervezője.

Galéria megnyitása

Összesen 30 embert tud majd egyidejűleg összekötni a Vive Sync, a szolgáltatáshoz a megfelelő hátteret természetesen a HTC biztosítani fogja. Elsősorban a nagyobb vállalati ügyfeleknek a meghódítását tűzte ki célul az újítással a vállalat. Minden bizonnyal abban reménykedik, hogy ezzel adhat némi lökést az eladásoknak, és ezzel növelheti a bevételét. Hiszen a HTC a járvány miatti helyzet nélkül is meglehetősen rossz pénzügyi helyzetben van már hosszú ideje, és nagyon régen volt akár csak két hónapon keresztül pozitív a mérlege.

Persze a Vive Sync használatához elengedhetetlen, hogy a felhasználó rendelkezzen egy Vive eszközzel. Ha viszont ez már megvan, onnantól egyébként ingyen lehet igénybe venni a szolgáltatást a különböző vállalakozásoknak. A Vive Pro Eye használata esetén természetesen a szemkövetés is támogatott lesz, így ezzel érhető el a legjobb élmény. Egészen 2020 végéig biztosan nem lesz ez fizetős, azt pedig még egyelőre nem közölte a vállalat, hogy a továbbiakban mit tervez.

Egyelőre még nyílt béta állapotban érhető el a Vive Sync szolgáltatás, a márka hivatalos honlapjáról szerezhetik ezt be az érdeklődők. Most még ez alapján akadhatnak benne szoftveres problémák, de hamarosan talán kilép majd a béta státuszból a megoldás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap