A HTC felvásárolja az S3 Graphics-et

Rendkívül érdekes hírek érkeztek a mobil eszközök piacáról, amelyek azt taglalják, hogy az okostelefonjairól ismert HTC egy komoly felvásárlásra készül, amelynek keretén belül megszerzi a fremont-i székhellyel rendelkező vállalatot, az S3 Graphics-et. A HTC az S3-at a VIA-tól és a WTI Investment-től vásárolja meg, akik osztoznak majd a 300 millió dollárban megállapított vételáron. Az S3 Graphics neve sokak számára lehet ismerős a 90-es évek folyamán piacra dobott Trio videokártyákról, amelyek közül az elsők 1995-ben debütáltak.

A HTC felvásárolja az S3 Graphics-et

Rendkívül érdekes hírek érkeztek a mobil eszközök piacáról, amelyek azt taglalják, hogy az okostelefonjairól ismert HTC egy komoly felvásárlásra készül, amelynek keretén belül megszerzi a fremont-i székhellyel rendelkező vállalatot, az S3 Graphics-et. A HTC az S3-at a VIA-tól és a WTI Investment-től vásárolja meg, akik osztoznak majd a 300 millió dollárban megállapított vételáron. Az S3 Graphics neve sokak számára lehet ismerős a 90-es évek folyamán piacra dobott Trio videokártyákról, amelyek közül az elsők 1995-ben debütáltak (később Savage néven mentek a 3D-s gyorsítóik).

A három cég által megkötött megállapodás értelmében a VIA 147 millió dollárral lesz gazdagabb, míg a WTI markát 153 millió dollárnyi készpénz üti majd. A tranzakció lezárása után a HTC birtokába kerül az S3 fejlesztőcsapata, a vállalat szellemi termékei, valamint az a tudás is, hogy miként kell hatékony energiafelhasználás mellett üzemelő grafikus/videó megoldásokat készíteni. A HTC egyelőre nem árulta el, hogy pontosan milyen tervekkel vásárolta fel az S3 Graphics-et, de nem tévedhetünk sokat, ha azt tippeljük, hogy a felvásárlás segítségével terjeszkedni szeretne a vállalat a mobilpiacon és esetleg olyan megoldásokkal szeretne előrukkolni, amelyek egy SoC-on belül ARM processzormagokat és S3-as grafikus processzor(oka)t is tartalmaznak. Így vagy úgy, a felvásárlással mindenképpen új lehetőségei nyílnak a cégnek a piacon, de a konkrét tervekkel kapcsolatban majd csak későbbre várható tájékoztatás.

 

A hírek szerint az már biztos, hogy az S3 a jövőben integrált videó vezérlőket és grafikus processzorokat is készít majd, amelyek közül az integrált videó vezérlőket természetesen továbbra is viszontláthatjuk majd a VIA különböző MCH-iban (Media Controller Hub).

A tranzakció várhatóan az év vége előtt lezárulhat, onnantól kezdve pedig hivatalosan is a HTC részét képezi majd az S3 Graphics.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward