A HP TouchPad nyomdokába lép a PlayBook

Egyre gyengébb a kereslet a Research In Motion által fejlesztett táblagép iránti kereslet folyamatosan csökken. Azt figyelembe véve, hogy sosem volt nagy az érdeklődés iránta, ez bizony nagyon rossz hír a gyártó számára.

A HP TouchPad nyomdokába lép a PlayBook

A Research In Motion által fejlesztett táblagép iránti kereslet folyamatosan gyengül. Azt figyelembe véve, hogy sosem volt nagy az érdeklődés iránta, ez bizony nagyon rossz hír a kanadai gyártó számára.

A PlayBookból a megjelenésekor, még fél millió példány fogyott egy negyedév alatt, viszont a QNX rendszerrel szerelt készülék eladásai az utóbbi időszakban már csak alig érték el a 200.000 darabpt. Az igazi felhők azonban még csak most gyülekeznek. Az iOS-t futtató iPad-eknek eddig nem igazán volt riválisuk, a táblapiac eladásainak nyomasztóan nagy részét az Apple viszi el. Most viszont két olyan meghatározó szereplő lépett piacra az Amazon és a Barnes & Noble személyében, akik az erős tartalomszolgáltatásokra építették eszközeiket, és így a készülékeket a gyártási árukon értékesítik a felhasználóknak. Ennek köszönhetően a Kindle Fire 199 dolláros, míg a Nook Tablet 249 dolláros áron vihető haza, ezek pedig szinte azonosak felépítésükben a BlackBerry PlayBookkal, továbbá a RIM operációsrendszere kevésbé vonzó alternatívát jelent, a szűkös szolgáltatási kör miatt is.

A gyengélkedő eladások és az érkező konkurencia láttán a gyártó úgy határozott, hogy a legnagyobb áruházláncokkal karöltve különböző promóciókkal próbálja segíteni a készülék eladásait, így mostanra oda jutottunk, hogy a kezdeti árakhoz képest már 300 dollárral olcsóbban juthatunk a kiszemelt PlayBook variánshoz. Az akciós árakon a RadioShack, a WalMart és a Best Buy üzleteiben juthatunk hozzá az eszközhöz. Az alap modell, a 16 GB-os háttértárral 199 dolláros áron vásárolható meg, míg a 32 GB-os változat 299 dollár, a csúcsot jelentő 64 GB-os pedig, 399 dollárba kerül az eredeti 699 dolláros ár helyett.

Mint ahogy sok más ilyen akció, ez sem jut el a hazai piacra, de eBay-en biztos fellelhető lesz, persze valamennyi felárral; illetve 280 dollár környékén már most is találhatunk 16 GB-os új termékeket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward