A hónap végén rajtol el az Intel Broadwell-EP sorozata?

Egy kiszivárgott dokumentumban olvasható részletek erre utalnak, de egyéb érdekességek is kiderülnek belőle.

A hónap végén rajtol el az Intel Broadwell-EP sorozata?

Egy nemrégiben kiszivárgott, hivatalosnak tűnő dokumentum alapján úgy tűnik, hogy az Intel március 31-én, azaz egy hét múlva rántja le a leplet következő generációs munkaállomás processzorairól, a Broadwell-EP sorozatú Xeonokról. Az új központi egységek várhatóan a Xeon E5-2600 v4 sorozatban kapnak helyet.

Az újdonságok köré a HP már egészen biztosan épít munkaállomást, ami a HP Z640 típusjelzést viseli – ez gyakorlatilag a Haswell-EP alapú Z620-as modell utódja lesz. Árazás tekintetében arra lehet számítani, hogy a Broadwell-EP modellek azonos árért cserébe ~20%-kal több processzormagot és utolsó szintű gyorsítótárat kínálnak, mint elődeik.

Forrás: AnandTech Fórum

Ez azt jelentheti, hogy a 14 nm-es csíkszélességgel készülő újdonságok 10 processzormagot kínálhatnak a korábbi nyolcmagos modell áráért; ez előző generációs hatmagos Haswell-EP Xeon processzorok árszintjén pedig nyolcmagos Broadwell-EP modellek helyezkedhetnek el. A dokumentum szerint átlagban 18% körüli teljesítménynövekedésre számíthatunk a Broadwell-EP esetében a Haswell-EP modellekhez képest.

Előrelépés lesz memória-támogatás terén is, hisz az új szerverprocesszorok már nem DDR4-2133 MHz-es, hanem DDR4-2400 MHz-es memóriatámogatással érkezhetnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward