A HD-DVD visszavág a Blu-ray-nek

A Toshiba megpróbálja feltüzelni a high-definition formátum háborúját. Nemrég jelentette be a vállalat, hogy  új, magas kapacitású HD DVD-lemezt fejlesztett ki. Ennek a lemeznek nem csak a tárolási kapacitása lesz nagyobb, mint a régi HD DVD-lemezeknek, ám felveszi a versenyt a Blu-ray-lemezekkel is.

A HD-DVD visszavág a Blu-ray-nek

A Toshiba megpróbálja feltüzelni a high-definition formátum háborúját. Nemrég jelentette be a vállalat, hogy  új, magas kapacitású HD DVD-lemezt fejlesztett ki. Ennek a lemeznek nem csak a tárolási kapacitása lesz nagyobb, mint a régi HD DVD-lemezeknek, hanem felveszi a versenyt a Blu-ray-lemezekkel is.

A Toshiba új HD DVD-ROM-ja egy három rétegből álló lemez, amely képes rétegenként 17GB adat tárolására. Ez összesen 51GB-os kapacitást tesz ki, vagyis csupán 1 GB-tal többet, mint Blu-ray 50GB-os tárhelye. A Toshiba azt állítja, hogy a lemez hétórányi high-definition videót képes tárolni, és a vállalat még valamikor az idén reméli megszerezni a DVD Forum hozzájárulását az új lemezformátumhoz.

A lemez fizikai szerkezete a korábbi HD DVD lemezekhez hasonlít: két 0.6mm-es lemez van összekapcsolva egymásnak háttal. Az viszont nem világos, hogy ezek az új lemezek kompatibilisek lesznek-e a régi HD DVD-lejátszókkal. A Toshiba ebben a témában egyelőre hallgat. Mivel a high-capacity lemez egyelőre csak bejelentés marad, még sok időnk lesz arra, hogy kitaláljuk ezt, mielőtt a lemezek a boltok polcaira kerülnek.

Ha azonban nem lesznek kompatibilisek a régi lejátszókkal, akkor az új lemez valószínűleg nem lesz igazán kelendő az elején.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward