A HD 4830 gyorsabb lesz, mint a 9800GT?

Nemrégiben hullott le a lepel arról a tényről, hogy az AMD egy újabb videokártyát kíván harcba küldeni az Nvidia termékei ellen. Az újdonság a Radeon HD 4800-as család tagjaként száll majd ringbe, a termék a többi Radeon HD 4800-as kártya GPU-jánál szerényebb grafikus processzort kap, amelyben a megszokott 800 darab shader helyett kevesebb, mindössze 640 darab stream processzor teljesít szolgálatot. A korábbi hírekben egyébként  480 darab shaderről számoltak be a források.

A HD 4830 gyorsabb lesz, mint a 9800GT?

Nemrégiben hullott le a lepel arról a tényről, hogy az AMD egy újabb videokártyát kíván harcba küldeni az Nvidia termékei ellen. Az újdonság a Radeon HD 4800-as család tagjaként száll majd ringbe, és a termék a többi Radeon HD 4800-as kártya GPU-jánál szerényebb grafikus processzort kap, amelyben a megszokott 800 darab shader helyett kevesebb, mindössze 640 darab stream processzor teljesít szolgálatot. A korábbi hírekben egyébként  480 darab shaderről számoltak be a források.

Az új jövevény az Nvidia GeForce 9800 GT-je ellen indul a piacon, ez a termék jelenleg jó pozícióban van ár/teljesítmény arány tekintetében. Az AMD Radeon HD 4830-asa ezt a kényelmes pozíciót kívánja egy kicsit megrengetni, és a gyártó által kiadott prezentáció alapján ez jó eséllyel sikerülni is fog. Az AMD állítása szerint a Radeon HD 4830-as modell a játéktesztek többségében átlagosan 10%-kal magasabb teljesítmény elérésére volt képes, int a GeForce 9800 GT. Az AMD egyenesen a legjobb kártyának kiálltja ki a Radeon HD 4830-ast a 150 dollár alatti árkategóriában található termékek piacán. A Radeon HD 4830 egyébként a Radeon HD 4670 és a Radeon HD 4850 közötti piaci szegmensben próbál majd helytállni.

A Radeon HD 4830-as mindössze 10% körüli előnye elég szorossá teszi majd a küzdelmet közte és a 9800 GT között. A 9800 GT számára kiutat jelenthet a szoros küzdelemből a PhysX és a CUDA támogatás ténye, ám hogy pontosan mire lesz képes a két kártya egymás ellen a piacon, az a közeljövőben ki fog derülni. A Radeon HD 4830-as modell 512 MB GDDR3-as memóriával, RV770LE GPU-val, valamint DirectX 10.1-es és Crossfire támogatással érkezik. Az egység órajeleivel kapcsolatban továbbra sincsenek információk.

A Radeon HD 4830-as újdonság a jelenlegi értesülések szerint október 21-én jelenik meg kereskedelmi forgalomban, úgyhogy hamarosan napvilágot látnak majd az egység teljesítményéről szóló első, korai tesztek is, amelyek remélhetőleg segítenek eldönteni, hogy melyik termék is a jobb. Mi is kíváncsian várjuk az első példányokat!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward