A győztes tervből megvásárolható Gigabyte gamer egér lett

A Raptor három fiatal dizájner munkájának gyümölcseként, egy versenyre beadott pályamunka formájában született meg, most pedig elkezdődik a sorozatgyártása.

A győztes tervből megvásárolható Gigabyte gamer egér lett

A Gigabyte új egere igényes felépítéssel, gazdag funkcionalitással és elegáns dizájnnal rendelkezik, de amiatt is különleges, mert három fiatal mérnök tervezte – név szerint Hsieh Chen-Ta, Wu Tung és Liang Ai-Wei –, akik a 2013-as Gigabyte Make It Real Mouse Design Competition zsűrijét is lenyűgözték a tervükkel. Az említett verseny lényege az volt, hogy gamer egeret kellett tervezniük a vállalkozó szellemű jelentkezőknek, majd a pályaműveket egy zsűri értékelte, akik a legjobb tervet sorozatgyártásba is engedték.

A Raptor nevet viselő gamer egér fekete-piros festést kapott a LED-jei pedig kék színűek. Az ergonomikus egér alacsony tömeggel rendelkezik, így hosszabb játék alkalmával sem fárasztja annyira a játékos kezét, mint nehezebb társai. A kényelmes és biztos fogásról számos gumibetét gondoskodik – ezek az egér két oldalán, illetve tetején foglalnak helyet. A gumibetétek és az alacsony tömeg miatt a Raptor precíz irányítást tesz lehetővé.

A fedélzeten egy professzionális szintű optikai szenzor teljesít szolgálatot, amely 4000 DPI-s felbontással rendelkezik. A repertoárból természetesen a DPI váltó kapcsoló sem hiányzik, amellyel négyféle érzékenység között lehet választani (800/1600/3200/4000 DPI). Az éppen aktív érzékenységi szintet az egér oldalán található LED-ek jelzik. A szenzor maximum 20G-s gyorsulást tud lekövetni, sebességére pedig jellemző, hogy másodpercenként 6400 képkockát képes feldolgozni, illetve 152,4 centiméternyi mozgást tud lekövetni.

Az egymástól függetlenül programozható gombokkal ellátott egér Omron mikrokapcsolókat alkalmaz, amelyek rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek – ezek a kapcsolók akár 10 millió lenyomást is kibírnak. Az egérgombok programozását egyébként a GHOST Engine segítségével lehet elvégezni. Az újdonságon még egy normál görgő is jelen van.

Az új egér súlypontja a mellékelt három darab 1,8 grammos és három darab 5,3 grammos súly jóvoltából könnyedén testre szabható, így még precízebb és kényelmesebb játékra nyílik lehetőség. Játék közben jól jöhet a Sniper gomb, amelynek lenyomásával a rendszer csökkenti a szenzor érzékenységét a maximális precizitás érdekében, így kioszthatunk például egy fejlövést, majd folytathatjuk a játékot a korábbi érzékenységi szint használata mellett.

A 85 grammos Raptor FPS 118 milliméter hosszú, 71 milliméter széles és 38 milliméter magas, az adott rendszerhez pedig 1,8 méter hosszú USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik.

A Windows XP, Vista, 7, 8 és 8.1-es operációs rendszerekkel kompatibilis egér rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az várható ajánlott végfelhasználói ár egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward