A GT218-as lesz az első 40 nm-es Nvidia GPU

A GPU piac folyamatosan fejlődik, a szegmens két legnagyobb szereplője, azaz az Nvidia és az AMD már egy ideje dolgoznak a saját újdonságaikon, amelyek már a következő generációs gyártástechnológiával készülnek majd. Az AMD 40 nm-es csúcskártyájának grafikus processzora, azaz az RV790-es GPU már tavaly év vége óta készen áll, sőt, már az új kártya első prototípusai is elkészültek. Az Nvidia ezzel szemben úgy tűnik, hogy még mindig a termékek tökéletesítésével van elfoglalva, ugyanis eddig nem olvashattunk túl sokat a friss kártyákkal kapcsolatban, bár ez tulajdonképpen nem jelent semmit.

A GT218-as lesz az első 40 nm-es Nvidia GPU

A GPU piac folyamatosan fejlődik, a szegmens két legnagyobb szereplője, azaz az Nvidia és az AMD már egy ideje dolgoznak a saját újdonságaikon, amelyek már a következő generációs gyártástechnológiával készülnek majd. Az AMD 40 nm-es csúcskártyájának grafikus processzora, az RV790-es GPU már tavaly év vége óta készen áll, sőt, már az új kártya első prototípusai is elkészültek. Az Nvidia ezzel szemben úgy tűnik, hogy még mindig a termékek tökéletesítésével van elfoglalva, ugyanis eddig nem olvashattunk túl sokat a friss kártyákkal kapcsolatban (bár ez tulajdonképpen nem sokat jelent).

A Hardware-Infos értesülései szerint a vállalat 40 nm-es termékpalettájának első modellje a GT218-as változat lesz. Az Nvidia termék elnevezési stratégiája szerint ez a változat a belépő szintű megoldások között kaphat helyet. A generáció többi tagját GT215-ös, GT216-os (középkategória) és GT212-es (felsőkategória) elnevezéssel illeti majd a vállalat. A GT218-as GPU tulajdonképpen a jelenlegi G98-as grafikus processzorok utódjául fog szolgálni, amely a GeForce 9300-as sorozat tagjainál teljesít szolgálatot. A GT218-as változat 32 darab stream processzorral lesz ellátva, 8 textúrázó egységet és 4 ROP (Raster Operation Units) egységet fog tartalmazni. A termék továbbra is 64 bit széles adatsín segítségével kapcsolódik majd a memória chipekhez. A tranzisztorok számának növelése ellenére a GPU fogyasztása csökkenni fog, így a G98-as 30W-os TDP-jével szemben mindössze 22W-os fogyasztás mellett üzemelhet majd (remélhetőleg).

A GT218-as, 40 nm-es GPU a jelenlegi információk szerint várhatóan áprilisban debütál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward