A Google keresője már az alkalmazásokba is bele lát

Az In Apps funkció révén a felhasználó bármit egyszerűen megtalálhat az okostelefonján, akkor is, ha az egy általa telepített alkalmazásban van.

A Google keresője már az alkalmazásokba is bele lát

A keresőóriás a ragadványnevéhez illően folyamatosan fejleszti a keresőit, és ennek eredményeként számolhatunk be most is egy friss fejlesztésről, ami az Android operációs rendszert érinti. Biztos volt már úgy mindenki, hogy szeretett volna megtalálni valamilyen tartalmat, de hirtelen még az applikáció neve sem jutott eszébe, ahol keresni kellene azt. Nos, ezekben az esetekben is jól fog jönni a Google mostani újítása, az In Apps.

Az In Apps, vagy ahogy magyarul mindenki megtalálja majd, az "Alkalmazásokban keresés" pontosan azt tudja, amire a neve enged következtetni, tehát képes lesz a telepített applikációkon belül keresni, és ez nemcsak néhány előre telepített programba fog belelátni, hanem igazán sok alkalmazással működik majd hatékonyan. A támogatott alkalmazások listája folyamatosan bővülni fog, és már most belelát az Alkalmazásokban keresés például a Spotify-ba és a Facebookba, de említhetném akár a Wikipédiát is. Az újítás a Google kereső applikációján belül található meg, és egy teljesen új fület kapott, hogy jól elkülönüljön a többi találattól.

Az alkalmazásokon belüli keresés használatával sokkal egyszerűbben el lehet majd érni a személyi kapcsolatokat és a különböző helyről érkezett üzenetek is egy pillanat alatt áttekinthetőek a megfelelő keresőszavak megadását követően. Ha valakivel több platformon is kommunikál a felhasználó, és szeretne egy üzenetet később megtalálni, akkor meglehet, hogy át kell nyálazni ehhez az e-maileket, a Viberes üzeneteket, az SMS-eket és a Facebook Messenger előzményét is, mire megtalálja, amit szeretett volna. Ettől kezdve viszont néhány gombnyomás után meglehet a fontos üzenet, és persze az is, hogy melyik kommunikációs platform rejti azt. Zenéket is lehet innen keresni, és adott esetben az ember kedvenc dallama azonnal meghallgatható lesz a YouTube-on klippel vagy simán a Spotify-on, vagy más támogatott zenei alkalmazásban. És persze olyankor is igazán jó szolgálatot tehet az In Apps, vagyis Alkalmazásban funkció, ha valamilyen napi teendőt kell előkeríteni, hiszen ez egyebek mellett lehet a Google Keepben feljegyezve vagy a Naptár applikációban is mentve.

Külön kiemelte a közleményében a vállalat, hogy bár a Google minden keresésnél az internethez szokott fordulni, az In Apps esetében ez sok esetben teljesen indokolatlan lenne igazából. Ez nem igényel semmiféle kapcsolatot, sem Wi-Fi-n, sem pedig mobilinterneten nem kell lógnia a készüléknek a keresések indításakor. (Persze ha olyan tartalomról van szó, ami az intereneten van, így például egy videórészlet, akkor értelemszerűen már a netkapcsolat is kelleni fog.) Az új funkciót már bárki próbára teheti, használatba veheti, ehhez csak frissíteni kell a Play Store rendszerén keresztül a Google alkalmazást.

Végül itt ki kell még emelni, hogy az LG V20 elsőként egy kezdőképernyős parancsikonnal is rendelkezik majd az Alkalmazásban kereséshez, tehát itt nem is kell a különböző lapok között bóklászni az új funkció kihasználásához. Ráadásul ezt a parancsikont el lehet majd helyezni az LG V20 másodlagos kijelzőjén is, így gyakorlatilag bármikor elérhető lesz, nem is kell érte kilépni a kezdőképernyőre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward