A Google és a Samsung beindul

A Yahoo és a Google is új mobil technológiákat jelentett be a CES-en, úgy tűnik egy újabb frontot nyitott a két cég.

A Google és a Samsung beindul

A Yahoo és a Google is új mobil technológiákat jelentett be a CES-en, úgy tűnik egy újabb frontot nyitott a két cég. A Yahoo gyors sajtónyilatkozat-villámháborút indított, a Samsung pedig gyorsan két bőrt is lehúzott egy új termékéről.

Természetesen a vegasi Consumer Electronics Show-nak (Fogyasztói Elektronikai Kiállítás), az év legnagyobb technológiai bemutatójának, köze van nagy cégek kardcsörgetéséhez. A Samsung, azon kívül, hogy elkezdi használni a Yahoo legújabb Go Mobile 2.0-ját, globális együttműködést folytat a Google-lal, a Google Maps-szel és a Gmail-lel is, így mindkét multi új fejlesztéseit felhasználja saját termékeihez.

„Nagyon sokat várunk az új Samsung mobilok bevezetésétől, amelyekről egy kattintással lehet elérni a Google szolgáltatásait." – mondta Kitae Lee, a Samsung Telekommunikációs Hálózati Üzletág elnöke. – „A Google-lal való együttműködésünk példája a fix internetes korszakból a mobil internetes korszakba való átmenet iránti elkötelezettségünknek.”

Az internet-vállalatok számár a következő akadályt a mobil tartalom és a mobil webes elérhetőség jelenti. Ahogyan a vezeték nélküli hálózatok minősége javul, új szoftvereket és hardvereket fejlesztenek ki, úgy fokozatosan a világ legszegényebb lakossága is mobilról, nem pedig PC-ről fog rákapcsolódni az Internetre.

Lee szerint a mobil weben – ellentétben a fix internettel – nincsenek domináns szereplők. Bár a Google uralja a keresést, az internet-óriások képesek lesznek kiszorítani innen az elkövetkezendő években.

Ha a Yahoo fent említett akciója jelzésértékű, akkor ebben a Sunnyvale-i vállalat lehet az első. Ám ha hihetünk a történelmi tapasztalatoknak, a Yahoo keményen meglovagolja a piacot, míg a Google hajlamos rá, hogy hátulról férkőzzön be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward