A Google és a Reliance Jio közösen fejleszt belépő 5G-s mobilt

Az 5G terjedését jelentősen elősegítheti egy ilyen készülék, még az elmaradott régiókban is.

A Google és a Reliance Jio közösen fejleszt belépő 5G-s mobilt

Valósággal dübörög az 5G az idei évben, hónapról hónapra érkeznek az olcsóbb okostelefonok 5G támogatással, de attól még azért nagyon messze vagyunk, hogy az alsókategóriát is elérjék ezek. A Reliance Jio viszont azon van, hogy egy abszolút elérhető 4G/5G készüléket hozzon létre, és ebben nem akármilyen partnerre lelt.

A Google is rendkívül fontosnak tartja, hogy az 5G technológia mindenki számára egyaránt elérhető legyen, és éppen ezért közösen kezdett fejleszteni Indiában a Reliance Jio partnereként. Indiában még ma is a 2G a leginkább elterjedt, de Mukesh Ambani, a Reliance elnöke kijelentette, hogy ezt szeretnék rövid időn belül megváltoztatni. Teljesen új szintre emelnék a felhasználói élményt azzal, hogy azonnal a 4G és már az 5G hálózati támogatást nyújtó eszközök felé terelnék a népet.

A Jio platformok keretében, és a mostani megállapodás révén már a Google operációs rendszerének, az Androidnak a felhasználásával alkotnának olyan 4G/5G okostelefonokat a vállalatok, amelyek teljes értékűek minden szempontból, és már az új generációs hálózati technológiát támogatják. Az Android kifejezetten optimalizált állapotban kerülhet majd bevetésre az alacsony áron kínált készüléken, és persze biztosított lesz rajta a Play Áruház elérése is.

Galéria megnyitása

Az elsődleges célja ebben a kollaborációban a Google-nek és a Reliance Jiónak is az, hogy a töredékére tornásszák le az 5G-s mobilok árát a mostaniaknak. Annak érdekében, hogy a fejlesztések felpörögjenek, 4,5 milliárd dollárnak megfelelő indiai rúpiát invesztál a Google a Jio platformokba. Ezzel a lépéssel pedig 7,7 százalékos részesedést is szerez magának a keresőóriás az indiaiak megoldásában, ami rendkívül szerteágazó.

„Együtt az alapoktól kezdve újragondoljuk, hogy Indiában miként válhat több millió felhasználó okostelefon tulajdonosává. Ez az erőfeszítés új lehetőségeket nyit meg, tovább erősíti az alkalmazások élénk ökoszisztémáját, és felpörgeti az innovációt, ami segítheti az új indiai gazdaság növekedését.” – olvasható a Reliance Jio közleményében.

„Az Androiddal a küldetésünk mindig az volt, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a számítástechnika erejét, és örömmel néztük, ahogy az indiai emberek az utóbbi években elköteleződtek az Android mellett az elmúlt években. Úgy gondoljuk, hogy itt az ideje annak, hogy jelentősen növeljük az India iránti elkötelezettségünket a helyi vállalatokkal együttműködve, és a Jióval való partnerségünk ebben az első lépés.” – jelentette ki a Google.

A megállapodásról szóló hírt a Reliance Jio az évente megrendezésre kerülő általános gyűlésén jelentette be. Kíváncsian várjuk, hogy mikor lesz kézzelfogható eredménye ennek a kapcsolatnak. A Reliance Jio egyébként korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy mindenkinél olcsóbban kínált 4G LTE modemes telefont a Kai OS-sel, alig több mint 2000 forintot (!) kóstált az a gép. Szóval érdemes komolyan venni a céget, ha valamit eltökél.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap