A globális processzor- és PC piac statisztikái

A globális processzor- és PC piac statisztikái

Végre elérhetővé váltak az idei év második negyedéves processzorpiaci eredményeit bemutató elemzések, amelyek arról számolnak be, hogy piaci részesedés tekintetében jelentős mértékben sem az Intel, sem az AMD korábbi, azaz első negyedéves pozíciója nem változott. A teljes processzorpiacot vizsgálva, amelyben nem csak az x86-os, hanem egyéb processzorok is beletartoznak, jelenleg az Intel 80,3%-os részesedést tudhat magáénak, míg az AMD-nek 11,52%-kal kell beérnie. Az Intel 0,1 százalékpontot, az AMD pedig 0,04 százalékpontot javított előző éves eredményén. Az AMD számára az már nem túl örömteli hír, hogy az első negyedéves eredményhez képest a második negyedéves mutatók 0,2 százalékpontos csökkenést mutatnak. Az Intelnél sem lehetnek maradéktalanul elégedettek, ugyanis az egy évvel ezelőttihez képest a gyártó processzorpiaci részesedése 0,3 százalékpontot csökkent.

A piaci részesedések az elmúlt negyedév során ugyan jelentősebb mértékben nem változtak, de az árbevételek a korábbinál sokkal jobban alakultak. A globális processzorpiac szállítási mutatói a második negyedév folyamán 23%-kal jobbak voltak a 2009 második negyedévében tapasztalt eredményeknél, míg az árbevételeknél még ennél is nagyobb, 34%-os növekedés volt megfigyelhető.

A tavalyi év összességében sem a gazdaság, sem a PC piac szempontjából nem volt egy jó év, de az idei  az eddigiek alapján ebből a szempontból mindenképpen jobb lesz. Hogy miért? Azért, mert a processzorok forgalmának fellendülése azt is jelenti, hogy a számítógépek iránt ismét növekszik a kereslet és ezt az adatok is alátámasztják. Az idei év második negyedévében 22,98%-kal nőtt a PC piac szállítási mutatója az egy évvel ezelőttihez képest. A forgalom fellendülését az is segítheti, hogy az Intel és az AMD között már egy ideje igen kiélezett árverseny zajlik, amiből a vásárlók profitálhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward