A Gigabyte 11 féle Z68-as alaplappal rukkolt elő

Az összes gyártó közül a Gigabyte kínálatában találjuk a legtöbb Z68-as alaplap újdonságot: a vállalat mérnökei nem kevesebb, mint tizenegyféle alaplapot készítettek, amelyek között kilenc ATX formátumú és két micro-ATX formátumú megoldás található. A hatalmas alaplapmennyiség nem csoda, ugyanis a korábbi pletykák szerint a gyártó Z68-as alaplapokkal szeretné kiváltani H67-es és P67-es alaplap kínálatát.

A Gigabyte 11 féle Z68-as alaplappal rukkolt elő

Az összes gyártó közül a Gigabyte kínálatában találjuk a legtöbb Z68-as alaplapot: a vállalat mérnökei nem kevesebb, mint tizenegy féle alaplapot készítettek, amelyek között kilenc ATX formátumú és két micro-ATX formátumú megoldás található. A hatalmas alaplapmennyiség nem csoda, ugyanis a korábbi pletykák szerint a gyártó Z68-as alaplapokkal szeretné kiváltani H67-es és P67-es alaplap kínálatát.

A 11 alaplap között csak 4 olyan van, amelyek rendelkeznek videó kimenettel és képesek a Virtu technológia kiaknázására is. Az alaplapok közül nyolcan alapoznak a gyártó Ultra Durable 3-as gyártástechnológiájára, viszont mindannyian rendelkeznek Touch BIOS-szal és Intel SRT támogatással. Az LGA-1155-ös processzorfoglalattal felszerelt újdonságok minden esetben négy darab DDR3-as memóriafoglalatot hordoznak magukon és minden esetben ALC 889-es HD audió vezérlővel érkeznek. Az egyes alaplapok pontos specifikációit az alábbi táblázatok tartalmazzák.

Ahogy az a fentiekben is látszik, több olyan alaplapot is találunk a kínálatban, amelyek között ránézésre nincs, vagy csak alig van különbség. Az új alaplapok mindegyike támogatja a 2,2 TB-nál nagyobb adattároló kapacitást kínáló merevlemezek használatát és mindannyian rendelkeznek USB 3.0-s portokkal is.Érdemes kiemelni a sorból azokat a modelleket, amelyek ugyan több PCI Express 2.0 x16-os slottal rendelkeznek, de ezek közül az egyik slot x4-es sávszélességgel bír. Ebben az esetben - ahogy a gyártó hivatalos weboldalán található leírásokból is kiderül - az x4-es sávszélesség x1-esre csökkenhet, ha bizonyos PCI Express x1-es slotokba bővítőkártyát pakolunk. Már a Z68-as PCH által kínált x4-es sávszélesség sem túl meggyőző, így ha ez a sávszélesség x1-esre csökken, sokat nem érünk a harmadik PCI Express x16-os slottal.

Az újdonságok már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A Gigabyte Z68-as alaplapkínálatával kapcsolatban bővebb információt itt találnak az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward