Shop menü

A GEFORCE RTX 5090 TDP KERETE A LEGFRISSEBB INFORMÁCIÓK ALAPJÁN 600 W LEHET

A sorozat többi tagjának várható TDP kerete is ismert, viszont ezek egyelőre még csak pletykaszintű információk, nem biztos, hogy teljesen pontosak, plusz az is benne van a pakliban, hogy még módosít rajtuk az Nvidia csapata.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A GeForce RTX 5090 TDP kerete a legfrissebb információk alapján 600 W lehet

Az Nvidia következő generációs videokártyáit, a Blackwell architektúra köré épített GeForce RTX 50-es sorozatú modelleket már nagyon várja a piac, igaz, a legutóbbi pletykák alapján úgy tűnt, hogy majd csak a következő év folyamán debütálhatnak, a formális rajtra azonban már akár idén sor kerülhet. Az új modellek közül alighanem a GeForce RTX 5080 és a GeForce RTX 5090 jelenik meg először, valószínűleg néhány hét különbséggel, kereskedelmi forgalomban viszont jó eséllyel mindkettő csak jövőre bukkanhat fel. Az újdonságokkal kapcsolatban sok pletyka látott már napvilágot, a legújabb a TDP keretek alakulásával foglalkozik.

Az iparági értesülésekre támaszkodó információk alapján, amelyek a népszerű és megbízható szivárogtatótól, Kopite7kimi-től származnak, úgy néz ki, hogy mind a GeForce RTX 5080, mind pedig a GeForce RTX 5090 esetében növekedni fog a TDP keret az aktuális generáció azonos szintű tagjaihoz, vagyis a GeForce RTX 4080-hoz és a GeForce RTX 4090-hez képest. Mivel ezek még mindig nem hivatalos forrásból származó adatok, feltétlenül érdemes őket távolságtartóan kezelni.

Galéria megnyitása

A GeForce RTX 5090 esetében a TDP keret az aktuális hírek szerint 600 W-on tetőzhet, míg a GeForce RTX 5080-nál 400 W magasságában helyezkedik majd el. Amennyiben ezek az adatok pontosak, akkor a GeForce RTX 5090 a GeForce RTX 4090-hez képest 150 W-tal magasabb TDP kerettel érkezhet, míg a GeForce RTX 5080 esetében a GeForce RTX 4080-hoz és a GeForce RTX 4080 Super-hez képest 80 W-os növekedés várható TDP keret tekintetében. Érdekes extra adalék, hogy a GeForce RTX 5090 várhatóan 1,1x nagyobb teljesítményt kínál majd a GeForce RTX 4090-hez képest, ám a szivárogtató nem részletezte, hogy ez az adat az összesített teljesítményre, a raszteres teljesítményre, netán a Ray-Tracing teljesítményre vonatkozik-e. További konkrétumok nélkül ez így eléggé semmitmondó adat.

A GeForce RTX 50-es sorozat többi tagjának TDP keretével kapcsolatban is vannak már adatok, de ezek is pletykaszintűek. A GeForce RTX 5070 TDP kerete 220 W lehet, vagyis 20 W-tal növekedhet a GeForce RTX 4070-éhez képest, míg a GeForcre RTX 5060 TDP kerete 170 W lehet, ami 55 W-tal magasabb a GeForce RTX 4060 TDP-jénél. A sor végén a GeForce RTX 5050 kullog, aminél 100 W-os TDP-re készülhetünk. Az összes felsorolt videokártya 12V-2x6 tápcsatlakozóval érkezhet.

Nagyon fontos, hogy a szivárogtató nem árulta el, hogy az adatok TDP vagy TGP értékek-e, ugyanis a kettő nem ugyanaz, de remélhetőleg később erre is fény derül. Az új videokártyák talán még az év vége előtt bemutatkozhatnak, legalábbis a két leggyorsabb modell esetében van esély rá, de csak formálisan. Az üzletek polcain majd csak jövőre találkozhatunk velük, ha minden igaz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére