A gazdaság hajtóereje

A gazdaság hajtóereje

A válság kapcsán elgondolkodtam azon, hogy miben bízhatunk a kilábalással kapcsolatban. Mivel nem vagyok közgazdász, gondoltam, rákeresek a magyar neten, mik is a gazdaság hajtóerői. Íme néhány találat:

"A gazdaság hajtóereje lehet az emigráns munkások jövedelme. A környezetvédelem egy évtizeden belül a gazdaság hajtóerejévé válhat. A gazdaság hajtóereje, megújuló képességének alappillére a beruházások mértéke. Adam Smith tanítása szerint a gazdaság hajtóereje az ember önérdeke. A globális gazdaság hajtóerejét a feltörekvő országok lendülete adja. A gazdasági növekedés hajtóereje mindinkább a tudás, innováció és vállalkozás. A profitcél a gazdaság hajtóereje. A tudás gazdasági hajtóereje egyre jobban előtérbe kerül. A gazdaság hajtóerejét jelentő tőzsde folyamatosan növelte forgalmát. Az energia a gazdaság hajtóereje. A gazdaság hajtóereje a szellemi tőke. Turizmus, mint a gazdaság hajtóereje. A kivitel a gazdaság hajtóereje. Kreativitás: az új gazdaság hajtóereje. Marketing, mint a gazdaság hajtóereje. Az egészségügyi ráfordítások a gazdasági növekedés alapvető hajtóerejét jelentik. A belföldi kereslet volt a gazdasági növekedés fő hajtóereje. A gazdaság hajtóerejét jelentő szolgáltatási szektor. A kormányzás mint gazdasági hajtóerő. Az ICT mint a gazdaság hajtóereje."

Bár a tudást két idézet is említi, ennek ellenére egy kicsit sem vagyok biztos abban, hogy a döntéshozók tisztában vannak azzal, hogy a tudáshoz az oktatáson - a minőségi alapfokú, a magas szintű középfokú és a széles választékú és színvonalas felsőfokú oktatáson - keresztül vezet az út.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward