A Galaxy is GeForce GTX 560 Ti-t tuningol

A Galaxy is GeForce GTX 560 Ti-t tuningol

A Galaxy két tuningolt, egyedi hűtéssel ellátott videokártyával készül a holnapi hivatalos GeForce GTX 560 Ti rajtra, amelyek sorrendben GTX 560 Ti GC Version és a GTX 560 Ti White Edition néven kerülnek forgalomba.

A GTX 560 GC – amely a fenti képen látható – egy egyedi, kétslotos felépítéssel és két darab 90 mm-es ventilátorral ellátott hűtővel érkezik, amely négy hőcső segítségével vezeti el a GPU által termelt hőt az alumíniumból készült lamellákhoz. A GF114-es grafikus processzor 40 nm-es gyártástechnológiával készül és 384 CUDA maggal rendelkezik, a fedélzeti memóriához pedig 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. A GPU a referencia modelleknél 822 MHz-en, a shaderek 1644 MHz-en, a memóriachipek pedig 4000 MHz-es effektív órajelen üzemelnek. A GTX 560 Ti GC esetében a GPU magórajelét 835 MHz-re emelték, így a CUDA magok már 1670 MHz-en üzemelnek, az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória órajeléhez viszont nem nyúltak a mérnökök, tehát a memóriachipek 4 GHz-es effektív órajelen ketyegnek.

A GTX 560 Ti White Edition fentebb említett társával ellentétben már fehér nyomtatott áramköri lapra épül és kétslotos, de csak egyetlen ventilátorral ellátott hűtőt tartalmaz. A hűtő ebben az esetben is hőcsövek segítségével juttatja el a GPU által termelt hűtő az alumínium lamellákhoz. Ez a modell már a „megszokottnál” komolyabb tápellátással érkezik és két darab hattűs helyett már egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót igényel a stabil működéshez. A komoly tápellátás jelenlétéből már sejthetjük, hogy ennél a terméknél nem „látszat” tuningról van szó: a mérnökök a GPU magórajelét 950 MHz-re emelték, így a CUDA magok már 1900 MHz-en üzemelnek. Az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében 4,4 GHz-es effektív órajelet alkalmaznak, azaz összességében elég komoly tuningról beszélhetünk.

Az új videokártyákon a hírek szerint két DVI és egy mini-HDMI port lesz jelen, de a GTX 560 Ti White Edition dobozán látható felirat alapján még DisplayPort csatlakozó jelenlétére is számíthatunk. A termékek hivatalosan majd csak holnap mutatkoznak be, így ajánlott végfelhasználói árukra is csak holnap derül fény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward