A Foxconn kilép az alaplap piacról?

Az alaplap piacról hamarosan eltűnhetnek az egyik neves gyártó termékei, ugyanis a legfrissebb értesülések alapján úgy tűnik, hogy a Foxconn hamarosan felhagy saját márkás alaplapjainak gyártásával és forgalmazásával. Az információkról a DigiTimes munkatársai számoltak be, akik eddig meg nem nevezett alaplapgyártó vállalatoktól kapták a hírt. A dolgok jelenlegi állása szerint most már nem az Abit az egyetlen, aki a piac elemzése után úgy dönt, hogy felhagy az alaplapok gyártásával.

A Foxconn kilép az alaplap piacról?

Az alaplap piacról hamarosan eltűnhetnek az egyik neves gyártó termékei, ugyanis a legfrissebb értesülések alapján úgy tűnik, hogy a Foxconn rövidesen felhagy saját márkás alaplapjainak gyártásával és forgalmazásával. Az információkról a DigiTimes munkatársai számoltak be, akik eddig meg nem nevezett alaplapgyártó vállalatoktól kapták a hírt. A dolgok jelenlegi állása szerint most már nem az Abit az egyetlen, aki a piac elemzése után úgy dönt, hogy felhagy az alaplapok gyártásával.

A Foxconn termékpalettája rendkívül színes: a gyártó a felsőkategóriás, Intel X48-as lapkakészletre épülő alaplapoktól egészen a 20 dolláros, belépő szinten elhelyezkedő modellekig sokféle megoldással van jelen a piacon. A Foxconn ezen kívül szerződéses kereteken belül más gyártók számára is készít különböző alaplapokat, illetve egyéb termékeket. A Foxconn illetékesei hivatalosan nem erősítették meg a DigiTimes értesüléseit, a források szerint ennek stratégiai okai vannak. A vállalat az értékesítési osztálynak már utasításba adta, hogy ne vegyenek fel több rendelést egyes alaplap modellekre. A gyártó a raktáraiban felhalmozódott termékektől szeretne megszabadulni, a folyamat nagyon óvatosan, minden különösebb hírverés nélkül zajlik. Hivatalos közleményt az informátorok szerint a Foxconn azért nem ad ki, mert attól tartanak, hogy annak megjelenésével lényegesen nehezebbé válna a raktárkiürítés folyamata.

A Foxconn az elmúlt év folyamán több, mint 10 millió darab saját márkajelzéssel ellátott alaplapot szállított világszerte. Összehasonlításképpen az MSI ezzel szemben nagyjából 18 millió darab alaplapos forgalmat bonyolított a többségében saját márkajelzéssel ellátott termékeivel. A Foxconn termékpalettájának jelentős részét a 100 dollár alatti árkategóriában elhelyezkedő modellek adják, erről árulkodik a Newegg weboldalán található terméklista is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward