A Foremay szállítja a világ első 2,5"-os 2 TB-os SSD-jét

Az óriási tárkapacitás két külön modellnek köszönhetően otthonra és üzleti vonalra is elérhető lesz.

A Foremay szállítja a világ első 2,5"-os 2 TB-os SSD-jét

A Foremay neve hazánkban nem igazán cseng ismerősen, de a cég világszinten a SSD-k fejlesztésében és termelésében a legnagyobb gyártók közé tartozik. Nem megrengető meglepetés tehát, hogy  a világ első 2 TB-os kapacitást kínáló 2,5 hüvelykes szilárdtest meghajtóját a Foremay jelentette be. Az SSD 9,5 mm-es vastagsággal készül, így a notebookok piacán sajnos nem minden típusba lesz majd beépíthető. Az adott géppel SATA 3.0 (6 Gb/s) csatlakozón keresztül kommunikál az új SSD, azaz megfelelő alaplap és vezérlő esetén a kapacitás mellett a sebességgel sem lesznek problémáink. A rekorder kétféle változatban fog megjelenni: a Foremay SC199 családot  főként üzleti vonalra szánják, a TC166 vonal pedig otthoni felhasználásra készül, így a vásárlók választhatnak majd az ipari vagy az általános "minőség" között.

A megszokott szolgáltatások mellett, mint például a menedzsmentre szolgáló Self-Monitoring Analysis és Reporting Technology (S.M.A.R.T. ), az Advanced Power Management (APM) és a továbbfejlesztett hibajavító algoritmus, a Formay 2 TB-os egysége olyan extrákat is kínál, mint a gyors törlés, a hadiipari előírásoknak is megfelelő törlési metódus, a hardveres alapú titkosítás és a konformális bevonat.

Sajnos a termék kereskedelmi forgalomban jelen pillanatban még nem elérhető, de már mind a kétféle egység gyártás alatt áll, és a 2 TB-os kapacitás mellett 1 TB-nyi tárhellyel rendelkező példányok is érkezni fognak. A várható vételárról és az átviteli sebességekről (előbbivel vélhetően nagyobb "gond" lesz, mint az utóbbival) egyelőre nincs információ, mint ahogy arról sem, hogy hazánkba is fog-e érkezni a Formay SSD-kből.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward