A Firefox 3.6 automatikusan Firefox 12-re frissül

Hamarosan meglepetésben lehet részük mindazoknak, akik még mindig a jó öreg Firefox 3.6-os kiadását használják.

A Firefox 3.6 automatikusan Firefox 12-re frissül

A Mozilla megelégelte, hogy a Firefox 3.6-ot még mindig sokan használják, holott a webböngésző már nem élvezi a vállalat hivatalos támogatását – az utolsó biztonsági frissítés idén január 31-én érkezett az említett szoftverhez, de több biztonsági rést már nem foltoznak be rajta a szoftvermérnökök. A Mozilla szakemberei éppen ezért ugyanazt az utat választják, mint anno a Firefox 3.5 esetében: a Firefox 3.6 napokon belül Firefox 12-re frissül majd – mindezt teljesen automatikusan teszi. Amennyiben az automatikus frissítés funkciót korábban kikapcsoltuk, akkor ez a változtatás minket nem érint. Más kérdés, hogy egy elavult, többé nem frissülő webböngészővel nem érdemes a netre merészkedni, vagyis mindenképpen ajánlott modernebb változatot beszerezni.

Azok, akiknek már égnek áll a hajuk a Firefox rendkívül sűrűn érkező új kiadásaitól, választhatják a Firefox Extrended Support Release névre hallgató változatát, amely 54 hetes életciklussal rendelkezik, azaz ezen idő alatt csak biztonsági frissítéseket kapunk hozzá. Az említett kiadás a Firefox 10 alapjaira épül és kifejezetten az üzleti felhasználók, az oktatás szereplői, valamint az állami és helyi szervek számára készült, ahogy arról korábbi hírünkben már beszámoltunk.

Egyes felhasználók valószínűleg hangot adnak majd nemtetszésüknek amiatt, hogy a Mozilla automatikusan böngészőverzió-váltásra kényszeríti őket, de ez csak az érem egyik fele. Tény viszont, hogy egy korszerűtlen, hivatalosan már nem támogatott webböngésző kiadással egyrészt veszélyes a neten böngészni, másrészt a sok-sok böngésző verzió a weboldalak fejlesztőinek is komoly fejfájást okoz, ugyanis minél többféle webböngészőre kell optimalizálni a weblapokat, a szakembereknek annál nehezebb a munkájuk – főleg azért, mert a régi webböngészők az új technológiák nagyobbik részével nem igazán kompatibilisek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward