A fellegekbe törnek a brit cégek

Állva hagyták a brit vállalatok a kontinentális vetélytársaikat a felhő alapú technológiák alkalmazásában, derül ki az ISACA friss felméréséből; a jelek szerint míg a brit vállalatok közel fele (40%-a) él ezzel a lehetőséggel, addig ez európaiaknak még a harmada se (30%).

A fellegekbe törnek a brit cégek

Állva hagyták a brit vállalatok a kontinentális vetélytársaikat a felhő alapú technológiák alkalmazásában, derül ki az ISACA friss felméréséből; a jelek szerint míg a brit vállalatok elég nagy része (40%-a) él ezzel a lehetőséggel, addig ez európaiaknak még a harmada se (30%).

Valamelyest árnyalja azonban a képet a tényező, hogy a jelek szerint a brit sietséget részben egyfajta trendkövetési hajlam és/vagy meggondolatlanság is fűti, mivel az érintett brit vállalatok negyede (25%-a) annak ellenére is igyekszik felhő-alapú megoldásokat alkalmazni, hogy nincs teljesen meggyőződve annak hasznosságáról vagy biztonságosságáról.

Erre röviden kitérnek az ISACA illetékesei is, kiemelve a meggondolatlanság veszélyeit és hangsúlyozva a gondos mérlegelés fontosságát - bár konkrétan nem marasztalták el a meggondolatlan briteket.

Kiderült azonban az is, hogy a britek és az európaiak eltérően mérsékelik a kockázatokat; míg a britek inkább a kockázatkezelés koordinációját tartják fontosabbnak, addig az európaiak inkább a személyzet éberségének és felkészültségének fokozására helyezik a hangsúlyt. Más szavakkal, míg a britek menet közben oldják meg a felmerülő problémákat, az európaiak igyekeznek előre felkészülni a várható kihívásokra.

Britek és európaiak is egyaránt egyetértenek azonban abban, hogy a felhő alapú megoldások legnagyobb veszélye abban rejlik, hogy az alkalmazottaik így sokkal könnyebben szivárogtathatnak ki egyébként titkos vagy bizalmas vállalati adatokat - ilyen szempontból tehát hasonlóan vélekednek róla, mint a közösségi oldalakról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward