A fekete péntek legnépszerűbb termékei

A múlt hét péntek nagy nap volt a tengerentúlon az eladók és a vásárlók számára. A fekete péntek névre elkeresztelt nap legnépszerűbb termékeit szedte egy csoportba a PriceGrabber.

A fekete péntek legnépszerűbb termékei

A múlt hét péntek nagy nap volt a tengerentúlon az eladók és a vásárlók számára. A fekete péntek névre elkeresztelt nap legnépszerűbb termékeit szedte egy csoportba a PriceGrabber.

Csak ezen az egy napon az Egyesült Államokban 10,6 milliárd dollár cserélt gazdát az üzletekben, ami 3 százalékkal több a tavalyi eredményhez képest - adta közre a Shoppertrak RCT, ami a felhasználói elektronikai cikkeket, sport eszközöket, ruhákat és az általános árucikkeket vette figyelembe.

A hagyományos vásárláshoz képest azonban sokkal nagyobb mértékben növekedett a weben keresztüli rendelések száma, például a PriceGrabber.com oldal évi 11 százalékos növekedést vett észre az internetes megrendeléseinek a számán.

A fekete péntek koronázatlan királya a Nintendo Wii konzol volt a PriceGrabber és az eBay szerint. (Ebbe beletartozik az eBay-tulajdonú Shopping.com és a PayPal adata is.) Összesen 3171 darab Wii kelt el az eBay-en keresztül, átlagosan 349 dollárért és ezt követte a Wii Fit, amiből 1059 kelt el 140 dolláros átlagáron.

A PriceGrabber kutatása alapján ezek voltak a legnépszerűbb termékek a fekete pénteken (érdekes, hogy a tízből csak egy darab nem elektronikai cikk):

• Nintendo Wii játékkonzol

• Ugg Australia "classic short" csizma - a kakukktojás

• Sony BDP-S350 1080p Blu-ray lejátszó

• Samsung LN52A650 52" LCD TV

• Nintendo Wii Fit

• Panasonic TH-42PX80U 42" plazma TV

• Sennheiser HD 555 fejhallgató

• Canon EOS Rebel XSi Black SLR digitális kamera

• Acer Aspire One AOA110-1295 notebook PC

• Canon PowerShot A590 IS black digitális kamera

A felhasználói elektronika kategóriában a legnagyobb növekedést a Blu-ray/HD-DVD-lejátszók érték el, 147 százalékot, ezt követik a fejhallgatók 103 százalékkal. (Összehasonlításképpen női hálóingből és otthoni ruhákból 415 százalékkal, női csizmákból 203 százalékkal és órákból 202 százalékkal több kelt el a tavalyi év fekete péntekéhez képest.)

Az eBay-hez tartozó Shopping.com-on 9 percenként elkelt egy GPS és 11 percenként egy MP3-lejátszó. Ezek közül a legnépszerűbb a Garmin Nuvi GPS és az iPod Touch zenelejátszó volt.

"Annak ellenére, hogy ez egy ösztönző indulás volt a boltokban, nincs rá garancia hogy ezek az akciók folytatódni fognak a fekete péntek hétvége után." - közölte Bill Martin, a ShopperTrak társalapítója.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward