A Dell egy 27 hüvelykes, vékony kávájú monitorral is készül

Az újdonság kiváló választás lesz, ha viszonylag nagy képátlójú kijelzőkből szeretnénk ütős többmonitoros megjelenítő rendszert építeni.

A Dell egy 27 hüvelykes, vékony kávájú monitorral is készül

A Dell hamarosan piacra dob egy új, szuperkeskeny kávával ellátott 27 hüvelykes monitort, amely az UltraSharp U2717D típusjelzést viseli. A vékony káva a szokásos InfinityEdge fantázianevet kapta, pozitív hozadéka pedig az, hogy segítségével hatékonyabban lehet több monitorból álló megjelenítő rendszert építeni, ugyanis a vékony keret kevésbé zavarja az összképet.

Az oldalsó és a felső keret mindössze 7,3 milliméter széles lesz, az alsó keret pedig mindössze 8,3 milliméter széles, azaz képátlójához képest – kis túlzással – akár a keret nélküli jelző is illik a termékre. Egy hasonló koncepciót képviselő, viszont csak 23,8 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott Dell monitorról épp nemrégiben hullott le a lepel.

Az UltraSharp U2717D modell alapját egy 27 hüvelykes képátlójú, IPS alapokon nyugvó panel adja, amely 6 ezredmásodperces gyorsított és 8 ezredmásodperces normál GtG válaszidő, 1000:1 tipikus kontrasztarány, 350 cd/m2-es fényerősség és 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett dolgozik. A tükröződés-gátló réteggel ellátott kijelző természetesen ledes háttérvilágítást alkalmaz, ami villódzás-mentesen üzemel. Maga a panel 8-bites, az általa megjeleníthető színárnyalatok száma pedig 16,7 millió.

Az elegáns, letisztult formavilággal érkező monitor videó bemenetei között DisplayPort 1.2-es, Mini DisplayPort 1.2-es, valamint egy MHL támogatással kiegészített, illetve hagyományos HDMI 1.4a port sorakozik. Az új monitor kisebb testvéréhez hasonlóan DisplayPort 1.2 kimenetet is kap, ami a Daisy Chaining funkcióhoz kellhet. Extraként négyportos USB 3.0-s hub is jár, így a különböző perifériák csatlakoztatása kényelmesen megoldható. A kijelző egy remekül testreszabható állványon kap helyet, ami a monitor döntésén és elforgatásán kívül némi magasságállításra, valamint pivot/portré mód bevetésére is lehetőséget ad.

Az új monitorból a jelek szerint készül speciális, asztalra szerelhető karral ellátott kiadás is, ami az U2717DA típusjelzést viseli. Természetesen mindkét kiadás rendelkezik VESA 100 támogatással, azaz könnyedén falra vagy konzolra szerelhetőek, ha szükséges.

A Dell UltraSharp U2717D várhatóan rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy az új monitor pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward