Shop menü

A CRUCIAL A VILÁG EDDIGI LEGGYORSABB PCI EXPRESS 5.0-S SSD-JÉNEK PIACRA DOBÁSÁRA KÉSZÜL

A T700-as sorozat tagjai a jelenleg kapható PCI Express 5.0-s SSD kártyákhoz képest gyorsabbak lesznek, de korábban már náluk is gyorsabb modellek is felbukkantak prototípusként, így az elsőségük ideiglenes lehet.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A Crucial a világ eddigi leggyorsabb PCI Express 5.0-s SSD-jének piacra dobására készül

A Micron égisze alatt tevékenykedő Crucial hamarosan új M2-2280-as formátumú SSD kártyákat dob piacra, amelyek az aktuális kínálatot elnézve joggal indulhatnak a világ leggyorsabb PCI Express 5.0-s SSD kártyáinak járó előkelő címért. Az ADATA korábban persze mutatott már be gyorsabb termékeket, ám ezek egyelőre még nem kerültek az üzletek polcaira, vagyis a Crucial T700-as sorozatának tagjai egy ideig élvezhetik a leggyorsabbaknak járó címet.

Galéria megnyitása

A T700-as SSD kártyák ultragyorsak lesznek, már ami a folyamatos maximális adatátviteli sebességeiket illeti. A kétoldalas dizájnnal készülő, vagyis a nyomtatott áramköri lap mindkét oldalán NAND Flash memóriachipekkel ellátott SSD kártyák a gyártói adatok alapján 12 400 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 11800 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére képesek. Ahogy az lenni szokott, az egyes modellek között lesz némi sebességkülönbség, erről az alábbi táblázat ad bővebb képes.

Galéria megnyitása

Alapok terén egyébként a Phison E26-os vezérlőjével találkozhatunk, amihez LPDDR4-es gyorsítótár tartozik. Strapabíróság tekintetében az 1 TB-os modell 600 TB-nyi, a 2 TB-os 1200 TB-nyi, míg a 4 TB-os verzió 2400 TB-nyi írásmennyiséget visel el a jótállás keretein belül, ami nem tűnik rossznak.

A Crucial T700-as SSD kártyái nem lesznek olcsóak, a PCI Express 4.0-s modellekhez képest nagyjából kétszer többe kerülnek majd. Az 1 TB-os változat 179,99 dolláros listaáron érkezik, míg a 2 TB-os verzióért 339,99 dollárt, a 4 TB-os csúcsmodellért pedig 599,99 dollárt kérnek el. Alap esetben egyik modellhez sem jár extra hűtőborda, ami nem feltétlenül probléma, hiszen sok alaplap kínál az egyes SSD slotokhoz passzív hűtőbordát.

Galéria megnyitása

Amennyiben mégis szükség lenne a hűtőtömbre, akkor az 30 dolláros felárat képvisel, vagyis ennyivel emelkednek az előbb említett listaárak. Az újdonságok jelenleg még csak előrendelhetőek, szállításuk 2023. május 30-án indulhat meg.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére