A Chrome sajnos a webes játékokat is némítja

A Chrome sajnos a webes játékokat is némítja

A Google webböngészője nemrégiben egy hasznos új funkcióval gazdagodott, amelynek köszönhetően gyorsan elnémultak az automatikusan induló videók. Az algoritmus persze a felhasználói viselkedéshez igazítja működését, így azokat a videókat hanggal együtt indítja, amelyekre az előzmények alapján kíváncsiak vagyunk.

Galéria megnyitásaA funkció a jelek szerint túlságosan szigorúra sikeredett, ugyanis nem csak a kéretlen reklámokat és a feleslegesen induló videókat némítja el, hanem a webes játékokat is. A játékok fejlesztői egy egyszerű JavaScript funkcióval meg tudnák ezt előzni, de sajnos nem sokan éltek eddig a lehetőséggel, merthogy eddig nem volt rá szükség.

A fejlesztők a Google szakembereitől várják a megoldást, a Google szóvivője azonban kiemelte: a cég már 2017-ben figyelmeztetette a fejlesztőket az érkező változásra, így már nem kellene arra számítaniuk, hogy automatikusan hanggal indul el az adott játék. A Chrome egyik fejlesztője szerint egyszerűen megoldható a helyzet egy némítás-feloldó gombbal, de egy webfejlesztő, Jaume Elias szerint egy böngésző-bővítmény segítségével is megoldható a probléma.

A jelek szerint a Google most a fejlesztőktől várja, hogy igazodjanak az új rendszerhez, ami sokaknak nem tetszik, hiszen a fejlesztők jellemzően nem saját maguk biztosítják az adott játék elérhetőségét, így egy-egy frissítés elkészítése és terjesztése nehézségekkel jár. Ha viszont a szükséges kódot beillesztették volna időben a játékaikba, most nem is lenne miről beszélni – ezt a lépést a jelek szerint csak nagyon kevesen tették meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward