A Chrome OS következményei

Az Apple és a Google mindeddig jó munkakapcsolatban álltak, ám a Chrome OS napvilágra kerülésével már változhat a helyzet. Eric Schmidt, a Google főnöke tagja az Apple igazgatótanácsának is, ám erről a tisztségéről most nem kizárt, hogy le kell majd mondania.

A Chrome OS következményei

Az Apple és a Google mindeddig jó munkakapcsolatban álltak, ám a Chrome OS napvilágra kerülésével már változhat a helyzet. Eric Schmidt, a Google vezetője tagja az Apple igazgatótanácsának is, ám erről a tisztségéről most nem kizárt, hogy le kell majd mondania.

Korábban is kénytelen volt már rendszeresen kimenteni magát az Apple igazgatótanácsi gyűléseiről minden olyan alkalommal, amikor az iPhone-nal kapcsolatos dolgokat tárgyaltak, nemrégiben pedig az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal szemben is meg kellett védenie magát, akik már azt kezdték feszegetni, hogy nem sért-e trösztellenes törvényeket az Apple-lel ápolt kapcsolata.

Igazán különössé az teszi a helyzetet, hogy a Chrome OS nem azért bizonyult vízválasztónak, ami, hanem egy elméleti, mennyiségi tényező miatt: így ugyanis a Google-nek már két olyan terméke is lesz, ami elvben konkurenciát jelenthetne az Apple-nek: az Android és a Chrome OS. Hangsúly az _elvben_ szón.

Gyakorlatban ugyanis itt egyelőre legalábbis nem nagyon lehet szó vetélkedésről. Hiába okostelefon-rendszer az Android, egészen másképp közelíti meg a kérdést, mint az iPhone, egészen másképp kezeli az alkalmazásokat is, egészen másfajta vásárlókat vonz. Ugyanígy, a netbookokhoz szánt Chrome OS-től sincs miért félnie annak az Apple-nek, amely mindig is következetesen kerülte a netbook-piacot, mondván, hogy ott nem lehet minőséget alkotni.

Ennek ellenére azonban láthatólag többen, köztük hivatalos közegek is úgy vélik, hogy ebből bajok lehetnek. És bár maguk az érintett felek még nem kommentálták a helyzetet, láthatólag az is éppen elég, hogy így már túl sok nem kívánt hatósági figyelmet vonnak magukra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward