A céges telefonokra is rájár a rúd

A céges telefonokra is rájár a rúd

A recesszió főként a vezetékes telefonok piacát érintette, ahol a visszaesés két számjegyű volt, de a mobilszolgáltatók is megérzik a nehéz időket. A vállalatok többsége a szolgáltatói szerződések újratárgyalásával is igyekszik lefaragni kiadásaiból és szigorúbb kontroll alá helyezi a mobiltelefonok céges és magánjellegű használatának szétválasztását.

A Magyar Telekom ügyfelei közül főként a kkv kör fogyatkozott meg a cégek megszűnése miatt, a nagyvállalatok a takarékoskodás jegyében pedig a hívásforgalmat korlátozzák, de jellemző a felhasználói költségkeret csökkentése is.

A válság kirobbanása óta már a közepes méretű vállalatoknál is gyakorlattá vált a telefonszolgáltatók megtendereztetése. az ebből fakadó megtakarítási lehetőségek miatt - mondták a Pannonnál.

A Vodafone-nál úgy tapasztalják, hogy a nagyvállalatok már a válság kezdetén megtervezték a racionálisabb működést. A mobilszolgáltató is a kkv-szektorban érzékelte markánsabban a cégek kihullását, de továbbra is úgy látják, hogy a mobilpiac továbbra is bővül, a hangforgalom visszaesését pedig kompenzálja az adat-, illetve egyéb értéknövelt szolgáltatások használatának növekedése.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward