A Broadwell-E család érkezésére utal az új BIOS frissítés

A Gigabyte egy új BIOS frissítést adott ki X99-es alaplapjaihoz, amelyek így már a 16 GB-os memóriamodulokat és az érkező új processzorokat is támogatják.

A Broadwell-E család érkezésére utal az új BIOS frissítés

A Gigabyte X99-es lapkakészlet köré épülő alaplapjaihoz a napokban új BIOS-ok érkeztek, amelyek több szempontból is érdekesek. A friss BIOS-ok jóvoltából egyrészt végre lehetőség nyílik a 16 GB-os memóriamodulok alkalmazására, amelynek sok-sok tulajdonos örülhet, másrészt a leírásból fény derül arra is, hogy új processzorok támogatásával bővült a kínálat. Ezúttal azonban nem friss Haswell-E sorozatú központi egységek érkezéséről van szó, hanem a régóta várt Broadwell-E modellekéről.

A Gigabyte leírása persze nem nevezi nevén az új processzorokat, csak annyit említ, hogy az idei év második negyedévében érkező új Intel processzorokat is támogatja a friss BIOS. Mivel a korábbi pletykák alapján arra számíthatunk, hogy az Intel X99-es lapkakészlete az érkező Broadwell-E processzorokat is támogatja, így kezd összeállni a kép – igaz, ez a spekuláció hivatalos forrásból még nem nyert megerősítést.

A korábbi híresztelések alapján arra számíthatunk, hogy a Broadwell-E alapokon nyugvó felsőkategóriás processzorok ugyanúgy LGA-2011-v3 tokozást használnak, mint Haswell-E alapú elődeik, így az X99-es lapkakészlet köré épülő alaplapok egy BIOS frissítést követően az új CPU generációt is támogathatják. Gigabyte fronton a jelek szerint meg is érkezett ez a BIOS frissítés.

A Broadwell-E sorozatú modellekről korábban már több pletyka is napvilágot látott. Amennyiben hihetünk ezeknek, úgy arra lehet számítani, hogy a Broadwell-E sorozat leggyorsabb tagja egy tízmagos, húsz szálon dolgozó megoldás lesz, ami a Core i7-6950X típusjelzést kapja. Mivel az év második negyedéve már nincs vészesen messze, így könnyen lehet, hogy az elkövetkező hetek folyamán újabb információmorzsák érkeznek a friss processzorcsaláddal kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward