A BenQ új erőgépe: A53 Joybook

Útjára indította legújabb noteszgépét a BenQ, a Joybook A53-ast, amely így a cég A-sorozatának élére kerülhetett, büszkén magára vállalva a zászlóshajó szerepét.

A BenQ új erőgépe: A53 Joybook

Útjára indította legújabb noteszgépét a BenQ, a Joybook A53-ast, amely így a cég A-sorozatának élére kerülhetett, büszkén magára vállalva a zászlóshajó szerepét.

Ennek megfelelően a képességei sem mondhatóak gyengének: adott egy T7250-es 2 GHz Core 2 Duo, egy 15,4 hüvelykes, 8 milliszekundumos válaszidejű WXGA képernyő UltraVivid technológiával és DBEF-bevonattal (amelynek eredménye természetesen a rendkívül fényes, élénk és eleven, minőségi megjelenítés), Wi-Fi-képesség, opcionálisan egy 8x-os kétrétegű DVD-író, Windows Vista-hitelesítés, külcsín terén pedig a cég "metropolitan aesthetic" stílusirányzata a maga elegáns és fényes, fémes megjelenésével.

Rendelkezik továbbá egy numerikus billentyűzettel is, aminek következtében a mintás érintőpad is kissé odébb csúszott, így most már nem középen díszeleg. A fokozott ergonómiát és minél kényelmesebb, könnyedebb használatot 20%-al nagyobb, és kissé szellősebben elhelyezett billentyűkkel is igyekeznek elősegíteni. Háttértár terén 5.400 RPM-es SATA vincsit kaphatunk, tetszés szerinti kapacitással 80 és 200 GB között, memóriából pedig szintén egyéni megítélés szerint 512MB-től 2 GB-ig.

Mindösszesen két hátrányát lehetne megnevezni ennek az amúgy valóban egészen impresszívnek mondható darabnak - ez pedig egyrészt a viszonylag gyér üzemidő (2,3 óra a BenQ mérései szerint), valamint a képernyő fölé beépített kamera mindössze 0,3 megapixele (ami már csak azért is furcsa, mert egyébként a cég olyannyira jelentős hangsúlyt fektetett a gép "kapcsolattartó" szerepére, hogy egyrészt egyenesen ezt a tulajdonságot tette meg a gép egyik "reklámarcává", másrészt pedig e cél érdekében számos további extrával is ellátta - így például zajelnyomóval és visszhangtalanítóval is kiegészült mikrofonnal, valamint 1,5W x 2 hangszórókkal az online csevegésekhez).

Az A53-as Lengyelországban, Oroszországban, Kínában, Thaiföldön és Ausztráliában már kapható, és várhatóan rövid időn belül eljut mindenhova máshova is - azt azonban nem lehet még tudni, hogy mennyibe is kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward