A belépőszintet veszik célba a LiteOn új SSD meghajtói

A CV5-ös meghajtók M.2-es és 2,5 hüvelykes kivitelben egyaránt elérhetőek lesznek, és a legolcsóbb SSD-k közé tartozhatnak majd.

A belépőszintet veszik célba a LiteOn új SSD meghajtói

A LiteOn egy meglehetősen zsúfolt szegmenset, az olcsó SSD meghajtók piacát vette célba legújabb termékeivel, a VC5-ös SSD sorozat tagjaival, az újdonságok pedig rögtön kétféle formátumban is elérhetőek lesznek, így szélesebb felhasználói réteget szolgálhatnak ki.

A CV5-ösök 7 milliméter magas 2,5 hüvelykes meghajtó és M.2-2280-as SSD kártya formájában egyaránt az üzletek polcaira kerülhetnek, viszont mindkét esetben SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak, így sebességeik limitáltak. Az újdonságok fedélzetén helyet foglaló SSD vezérlő típusát egyelőre nem árulta el a gyártó, az viszont kiderült, hogy a termékek TLC NAND Flash memóriachipeket használnak, DRAM alapú gyorsítótár helyett pedig SLC módba programozott tárhelyre támaszkodnak. A TLC NAND Flash memóriachipek strapabíróságát harmadik generációs LDPC algoritmus növeli, méghozzá 33% körüli mértékben, így a tárhely ebben a tekintetben hasonlóan teljesít MLC NAND Flash alapú társaihoz.

A 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os változatokban érkező CV5-ös SSD meghajtók legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat tartalmazza:

A TRIM támogatással ellátott újdonságok DEVSLP támogatással is rendelkeznek, így energiahatékonyan működnek, ami nem csak mobil konfigurációk esetén lehet fontos szempont. Mivel belépőszintű termékekről van szó, így a sebességek nem túl acélosak, de ha merevlemezről váltunk SSD-re, akkor ezek a meghajtók is komoly előrelépést nyújthatnak, már ami a rendszer rugalmasságát illeti. Az újdonságok árazása várhatóan igazodik majd a nem túl acélos teljesítményhez, így kedvező összegek szerepelhetnek az egyes modellek árcéduláin. A hivatalos listaárakról egyelőre még nem hullott le a lepel, viszont a termékek rövidesen elérhetővé válhatnak kereskedelmi forgalomban, így árazásukra is nemsokára fény derülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward