A bankok kihelyeznék az informatikát

A bankok kihelyeznék az informatikát

Miután a kormányzat jelentős pénzügyi terheket rótt a bankokra (például a különadó révén), napjainkban leginkább ez a szektor érdeklődik az informatikai eszközök és szolgáltatások kihelyezése iránt - mondta Agárdi György, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. ICT-megoldások értékesítési igazgatója.

A pénzügyi szektor költséget akar megtakarítani, ezért érdeklődik az outsourcing iránt. Kissé nehezíti a résztvevők helyzetét, hogy a banki szektor nem igényelheti vissza az áfát, így nekik egy ilyen szolgáltatás keretében a munkaerő - legalább az áfa erejéig - többe kerül, mint ha saját házon belül végeztetnék el ezt a munkát. Az outsourcing-szolgáltatóknak viszont megvannak azok az előnyei, amelyekkel még így is költséghatékonyabban tudják elvégezni a megrendelő banknak a szolgáltatást, mint ha azt maga végezné. A lehetőségek egyebek között a standardizálásban, a központosításban, a konszolidációban és az automatizálásban rejlenek, s az ilyen szolgáltatást nyújtó cégek főként azzal "nyernek", hogy kevesebb munkatárssal tudják elvégezni a kiszervezett feladatokat.

Az it-szolgáltatásokat kihelyezni szándékozó cégek döntéseinél elsődleges szempont a költségmegtakarítás lehetősége, de sok esetben döntenek az outsourcing mellett akkor is, ha elavult infrastruktúrájukat kell lecserélni, s ehhez nincs elegendő egyszeri forrásuk. Mindezek mellett szolgáltatásminőségi és kapacitásproblémák esetén is döntenek tevékenységkihelyezés mellett. Agárdi azt is elmondta, hogy a pénzügyi szektor mellett az informatikai outsourcingot igénybe vevők köre igen szórt, az ipari és a kereskedelmi területekről mutatkozik még komoly érdeklődés.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward