A 802.11n jövője most: szebb és olcsóbb

Csalódott a Linksys a tavalyi 802.11n eladásokban, ezért számos újítással és árleszállítással igyekszik jobb eredményt elérni az idén.

A 802.11n jövője most: szebb és olcsóbb

Csalódott a Linksys a tavalyi 802.11n eladásokban, ezért számos újítással és árleszállítással igyekszik jobb eredményt elérni az idén.

A CES alkalmával bemutatott, Ultra RangePlus Wireless-N Broadband Router-jük (WRT160N) például már $99 ellenében kapható és külső antennákkal sem rendelkezik - ezeket ugyanis a cég elmondása szerint sikerült magába a készülékbe integrálniuk anélkül, hogy ezzel csökkentették volna a teljesítményét. Ez a megoldás azért is fontos, mert a külső antennákat sokan egyszerűen régimódinak érezték. Emellett a WRT160N rendkívül karcsú kialakítású is, középen még vékonyabb is, mint a szélein.

Valamivel drágább ($129) változata is kapható, ami annyiban tud többet, hogy a 160N 10/100-as kapcsolata helyett egy gigabites ethernetet állít a felhasználó rendelkezésére.

Egyszerűsítik emellett a hálózat-beállítás folyamatát is, egy négylépéses, animált felülettel, amely gyakorlatilag kézenfogva vezeti végig a felhasználókat a hálózati- és biztonsági szint-beállítás folyamatán. Mellékelnek emellett minden 802.11n routerjükhöz egy látványos hálózati forgalom-figyelő programot is, ami részletes információt ad a hálózatot használó gépekről és természetesen lehetővé teszi a "betolakodók" kizárását is.

Felfedtek emellett kétsávos vezeték nélküli adaptereket is PC-khez, laptopokhoz és konzolokhoz, amelyek vagy a 2.4, vagy az 5 GHz-es spektrumot használják (ez utóbbi kevésbé zsúfolt és több "tiszta" csatornával rendelkezik, így különösen jó választás az interferenciamentes streaming video- vagy játékadat-közvetítéshez). A laptop adapter (WEC600N, $80) az új expressz kártya-formátumot használja, míg a PC adapter (WUSB600N, $80) USB csatlakozást. A konzolos adapter a WGA600N és $90-t kóstál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward