A 15 éves Thermaltake is kitett magáért a Computexen

A Level 10-es PC ház legújabb kiadása mellett egerek, mechanikus billentyűzetek, folyadékhűtő szettek, illetve fejhallgatók is jelen voltak a standon.

A 15 éves Thermaltake is kitett magáért a Computexen

A standon ki volt állítva a vállalat büszkesége, az extravagáns dizájnnal rendelkező Thermaltake Level 10 Titanium Limited Edition névre hallgató számítógépház, amely titánhatású matt külsőt kapott. A BMW Designworks szakembereivel közösen kifejlesztett számítógépház néhány zongoralakk fekete festéssel ellátott lapot is kapott, amelyek a 2,5/3,5 hüvelykes meghajtók bővítőhelyeinél láthatóak. Az említett fiókok egyszerűen lecsatlakoztathatóak a házról és akár külső merevlemezként is használhatóak.

A Smart Lock biztonsági rendszert alkalmazó újdonság mellett a Level 10 Miniature is feltűnt a standon, ami első ránézésre Mini-ITX alaplapokat fogadó számítógépháznak tűnhet, pedig nem az. Ez a termék egy egyszerű. 3,5 hüvelykes adattárolót fogadó külső merevlemezház, ami dizájnját tekintve remekül illeszkedik a Level 10-hez. A külső HDD természetesen USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez.

A legújabb folyadékhűtő rendszerek szintén képviseltették magukat a Computexen. A Pacific Line tagjai között hőleadó radiátorok és kompakt folyadékhűtő szettek egyaránt voltak.

A Pacific W1-es sorozatú, processzorra szerelhető folyadékhűtő blokkok mellett a Pacific PT40-es és PT20-as szivattyúkat, a különböző csöveket és fittingeket, illetve a különböző hűtőközegeket is alaposan szemügyre lehetett venni. Az egyik legérdekesebb termék a Water 3.0 Ultimate névre hallgató kompakt folyadékhűtő szett volt, amely 360 x 120 milliméteres hőleadó radiátort alkalmazott.

Aki nagyteljesítményű tápegységre vágyik, vessen pár pillantást a Thermaltake frissen bemutatott zászlóshajójára, a ToughPower Titanium 1500W modellre. A 80 Plus Titanium minősítéssel ellátott 1500 wattos tápegység egyetlen +12 voltos tápágat kínál, kábelezés tekintetében pedig teljesen moduláris.

Az újdonság gond nélkül kiszolgálja a legelvetemültebb gamer konfigurációkat is, legyen szó négykártyás rendszerről, vagy akár két darab két GPU-s videokártyára támaszkodó erőműről. A megfelelő hűtést egy hőmérsékletvezérelt, 140 milliméteres átmérővel büszkélkedő ventilátor biztosítja.

A vállalat illetékesei természetesen a gamer perifériákat sem hagyták otthon, így néhány egér és billentyűzet szintén feltűnt a standon, sőt, két különleges fejhallgatót is kiállítottak.

A gamer egerek között ezúttal költséghatékony példányok lapultak: az egyik a 39 dolláros Ventus, a másik pedig a 20 dolláros Talon volt. A jobb- és balkezesek számára egyaránt kényelmesen használható, szimmetrikus felépítéssel rendelkező egerek vonzó kivitelben kerülnek az üzletek polcaira.

A Ventus tetején méhsejtrácsot utánzó felület húzódik, ami segíti tenyerünk szellőzését. Ennél a modellnél 5700 DPI-s lézeres szenzort rejt a ház, míg az olcsóbb Talon Avago 3050-es, 3000 DPI-s felbontással rendelkező optikai szenzorra támaszkodik.

A fejhallgatók között a 7.1-es Shock 3D és a Verto lapult, amelyek mindketten július folyamán kerülnek az üzletek polcaira, méghozzá 79 dolláros áron. A Shock 3D modell USB kapcsolatot használ és virtuális 7.1-es térhangzással is rendelkezik, mikrofonja pedig automatikusan kikapcsol, ha felhajtjuk. A fejhallgató LED-es világítást is kapott, ami a félig nyitott a fülpárnák hátulján található. A félig nyitott dizájn a gyártó szerint egyébként sokkal kiegyensúlyozottabb hangzást eredményez, mint a teljesen zárt megoldások.

A Verto modell már 3,5 milliméteres jack audió csatlakozóra támaszkodik és rendelkezik vezetékre szerelt hangerőszabályzóval is. A behajtható hangszórók, illetve a lecsatlakoztatható kábel jóvoltából a termék könnyedén és egyszerűen szállítható. A Verto – ahogy a Shock 3D is – bőrborítású fülpárnákkal, illetve fejpánttal kerül az üzletek polcaira.

A billentyűzetek között Poseidon Z sorozatú mechanikus megoldások lapultak – egyik-másik még fémből készült, anodizált billentyűket is kapott. A billentyűk alatt Keith kapcsolók dolgoznak.

A termékcsalád többféle formátumú tagot számlál, így olyan modell is van köztük, amely numerikus billentyűzet nélkül érkezik. Az újdonságok szabályozható fényerővel ellátott háttérvilágítást kaptak és teljes n-key rollover támogatással is rendelkeznek, sőt, a médiabillentyűk sem hiányoznak róluk.

A zászlóshajó szerepét betöltő Poseidon Z Forged 139 dollárba kerül majd, és anodizált alumínium tetőlappal kerül az üzletek polcaira. A marók rögzítésére és profilokban történő eltárolásukra egyaránt lehetőséget adó klaviatúra mágneses csuklótámasszal érkezik, amit nagyon könnyen és gyorsan le lehet választani. A Poseidon Z család tagjai nem Cherry MX kapcsolókat használnak, hanem úgynevezett TT Certified kapcsolókat, amelyek eredetileg a Keith műhelyében készülnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward