$99 lehetne az iPhone...?

A pénzügyi elemző, Charlie Wolf szerint igen, bár az állításai sajnos inkább alapulnak találgatásokon és feltételezéseken, semmint tényeken.

$99 lehetne az iPhone...?

A pénzügyi elemző, Charlie Wolf szerint igen, bár az állításai sajnos inkább alapulnak találgatásokon és feltételezéseken, semmint tényeken.

Becslései szerint ugyanis az iPhone 3G önmagában (tehát szolgáltatói kedvezmények és akciók nélkül) $666-ba kerülhet, így az Apple mintegy 50%-os bruttó nyereséget élvez minden egyes eladott darabon; megemlíti még az AT&T-féle 450$-t, majd innen minden különösebb átvezetés nélkül kijelenti, hogy így már valósággá válhat a $99-os, 8GB-os iPhone, miközben az Apple-nek még mindig maradna egy "kényelmes, 42,3%-os nyeresége".

Megjegyzi továbbá azt is, hogy egy ilyen árcsökkentés megduplázhatná vagy megtriplázhatná az iPhone 3G-eladásokat - példaként említve a Motorola-féle RAZR-t, ami azonban nem egy jó hasonlat, tekintve, hogy az egy teljesen más kategóriájú mobil, és az árának soha nem volt sok köze az iPhone-os magaslatokhoz. Wolf szerint az árcsökkentés "elsöpörhetné" a konkurrenciát - de a Motorolás példájánál maradva, nem úgy tűnik, mintha nekik bejött volna ez a húzás, sőt.

Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy ez az elmélet nem nagyon van köszönőviszonyban a realitásokkal; az Apple mindig is szerette megtartani az árait, bármi is történjék - Steve Jobs is épp néhány nappal ezelőtt jelentette ki, hogy az Apple célja az, hogy "változatlan árak mellett adjon egyre többet" (értsd: "ne várjatok árcsökkentést"). Mi több, az iPhone iránti érdeklődés a kezdetek óta töretlen, a mai napig is viszik mint a cukrot, és már most több bevételt termel, mint a vetélytársai.

Meglátjuk hát, mit hoz a jövő. Az olcsóságnak kétségkívül mindig örül a fogyasztó, de egyelőre eléggé úgy tűnik, hogy aki olcsón szeretne iPhone-hoz jutni, annak marad a kínai változat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward