Villámgyors, 96-rétegű Flash chip mobil eszközökbe

Az UFS 2.1-es csatolót használó chip a tárhely mellett az SSD vezérlőt is tartalmazza.

Villámgyors, 96-rétegű Flash chip mobil eszközökbe

A Western Digital egy új beágyazott adattárolóval jelentkezik a piacon, amely UFS 2.1-es alapokon nyugszik, célkeresztjében pedig a mobil eszközök szerepelnek, mint a táblák és okostelefonok. Az iNAND MC EU321 típusjelzéssel ellátott megoldás adattároló kapacitása 32 GB-ról indul és egészen 256 GB-ig terjed.

Galéria megnyitásaA BGA tokozással rendelkező chip mindössze 11,5 x 13 milliméteres alapterülettel rendelkezik, magassága pedig nem több 1 milliméternél, így akár mobilokban is kiválóan helytállhat. Az UFS 2.1 Gear3 2-lane típusú csatolót használó eszköz fedélzetén a házon belül kifejlesztett vezérlő felett egy 96 rétegű 3D NAND alapú QLC adattár is helyet kapott, így kompakt egychipes megoldásról beszélhetünk. Sebességek terén 800 MB/s-os folyamatos maximális olvasási- és 550 MB/s-os folyamatos maximális írási tempóra lehet felkészülni – a tényleges írási sebesség várhatóan az adattároló kapacitás függvényében változhat. Véletlenszerű 4K-s feladatok alkalmával 50 000 IOPS-os olvasási-, illetve 52 00 IOPS-os írási teljesítmény várható, ami részben az INAND SmartSLC 5.1 gyorsítótárazó technológiának is köszönhető. Utóbbi nagyjából 10%-nyi gyorsulást biztosít az előző generációs megoldásokhoz képest. Ez a technológia kiválóan támogatja a tartalomletöltést, a nagyfelbontású fotók kezelését, illetve a gyors fájltranszfert is.

A Western Digital mellett több egyéb vállalat is lát fantáziát a 96-rétegű 3D QLC NAND Flash alapú termékekben, azok ugyanis segítenek az adatsűrűség növelésében, illetve hosszabb távon az előállítási költségek csökkentéséhez is hozzájárulnak. Mivel azonban a QLC NAND alapú termékek kevésbé strapabíróak, mint MLC vagy TLC alapú társaik, feltétlenül szükség van SLC módba programozott gyorsítótárra is, hogy a QLC cellákat kíméljék a felesleges írástól.

A Western Digital iNAND MC EU221-es termékcsaládja rövidesen feltűnhet a különböző eszközök fedélzetén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap