9. generációs Intel Core processzorok új steppinggel

A jelek szerint heteken belül megjelenhetnek a legújabb 9. generációs Intel Core sorozatú processzorok.

9. generációs Intel Core processzorok új steppinggel

Az Intel a jelek szerint új steppinggel rendelkező, vagyis új revíziójú szilícium lapkát használó 9. generációs Core sorozatú processzorok piacra dobására készül, legalábbis erről árulkodik az ASUS és a Gigabyte legújabb bejelentése. A két gyártó új BIOS-okat adott ki 300-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapjaikhoz, amelyek így már támogatják az év második negyedévében érkező újdonságokat.

Az ASUS bejelentéséből mindössze annyi derült ki, hogy a Coffee Lake Refresh sorozatot erősítő újdonságok rövidesen, még a második negyedév folyamán megjelenhetnek, valamint azt is tartalmazta a közlemény, mely alaplapok esetében melyik BIOS verziótól kezdve számíthatunk az új steppinggel rendelkező processzorok támogatására.

A Gigabyte egy fokkal több információt is kikotyogott a várható változással kapcsolatban, ugyanis elárulta, hogy az új stepping az R0 jelölést viseli majd. A jelenlegi 9. generációs Intel Core sorozatú processzoroknál még P0 steppinget használ az Intel, míg a 8. generációs Intel Core sorozatú modellek az U0 jelölésű lapka köré épültek. Arról persze a Gigabyte sem tett említést, pontosan milyen különbségek mutatkoznak majd az aktuális P0, illetve az érkező, R0 revíziójú lapkával szerelt processzorok között – és egyelőre az Intel sem jelentett be semmit.

Hogy mi indokolhatta az új revízió elkészítését? Ilyesmire jellemzően akkor kerül sor, ha az új stepping segítségével javíthatnak korábbi hibákat, de az új revízió ezzel együtt magasabb órajelek, vagy éppen alacsonyabb fogyasztás elérésére is lehetőséget adhat. Egyelőre tehát rejtély, pontosan milyen változást hoznak az új steppinggel érkező Coffe Lake Refresh processzorok, de ha fény derül a részletekre, azokról természetesen be fogunk számolni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap