9-es sorozatú Gigabyte alaplapok minden mennyiségben

A gyártó nem aprózta el, összesen 23 darab Z97-es és 7 darab H97-es modellt készített, amelyek között néhány igazi gyöngyszem is lapul.

9-es sorozatú Gigabyte alaplapok minden mennyiségben

A Gigabyte-nál az ASUS-hoz hasonlóan egy kicsit elgurultak az illetékesek gyógyszerei, így összesen harmincféle 9-es sorozatú alaplap készült, amelyek között néhány nagyon érdekes és számtalan nagyon unalmas modell lapul.

Gigabyte GA-Z97X-SOC Force

Az érdekességek sorát a Gaming család legújabb tagjaival kezdjük. A Gaming családban több olyan modell is lapul, amelyek nem elégszenek meg a lapkakészlet és a processzor adta lehetőségekkel, így annak érdekében, hogy minél ütőképesebb többkártyás rendszert építhessünk, még PLX PEX sorozatú PCI Express hídchipet is alkalmaznak.

Z97-es alaplapok - I.

Ezek a termékek négykártyás üzemmódban négy darab x8-as sávszélesség mellett üzemelő PCI Express 3.0 x16-os slotot kínálnak, ami igen impresszív dolog. A Gigabyte hivatalos weboldala egyébként ezeknél a modelleknél nem fogalmaz egyértelműen, sőt, többnyire még a PLX hídchip jelenlétét sem reklámozza, de egy kis nyomozással kideríthető az igazság.

A PLX PEX hídchipek három alaplapon vannak jelen: a fenti diagramon látható GA-Z97X-Gaming G1 WiFi-BK modellen, a GA-Z97X-Gaming G1 alaplapon, illetve a GA-Z97X-Gaming GT deszkán.

Z97-es alaplapok - II.

Z97-es alaplapok - III.

A játékosok mellett a tuningosokat is megcélozza néhány alaplap, amelyeken feszültségmérő pontok és egyéb ínyencségek vannak – ilyen például a GA-Z97X-SOC Force. A deszkák között SATA Express támogatással ellátott modellek is szép számmal vannak, sőt, olyanokkal is találkozhatunk, amelyek M.2-es slottal is rendelkeznek, ami tempós SSD kártyák alkalmazására ad lehetőséget.

Gigabyte GA-Z97X-Gaming G1

Audió vezérlő tekintetében hatalmas a szórás: az egyszerű, átlagos megoldástól, az optikai kimenettel és cserélhető műveleti erősítővel ellátott példányig minden szerepel a kínálatban.

Gigabyte GA-Z97X-UD7 TH

Extra, hogy a GA-Z97X-UD7 TH modell egy Intel DSL5520-as Thunderbolt vezérlővel kerül forgalomba, ami két darab Thunderbolt portot kínál. Gyakorlatilag ez az egyetlen Thunderbolt portos megoldás.

Gigabyte GA-H97N-WiFi

Aki inkább az apró, Mini-ITX formátumú alaplapot keres, ne keseredjen el, hiszen mind a Z97-es, mind pedig a H97-es sorozatban lapul ilyen deszka, méghozzá igen remek felszereltséggel.

Z97-es alaplapok - IV.

A Gigabyte alaplapjai között egyszóval rengeteg az újdonság, ám szerintünk a gyártó – egyes riválisaihoz hasonlóan – egy kissé túlzásba esett, hiszen ennyi modellre – amelyek között rendszerint nüansznyi különbségek vannak – nem feltétlenül van szükség egy egyre szűkülő PC piacon.

H97-es alaplapok

Az új alaplapok közül néhányan már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A termékek persze nem csak az eredeti, illetve a frissített Haswell processzorokat, hanem az év végén érkező Broadwell-K processzorokat is támogatják majd. Utóbbiak alkalmazásához mindenképpen szükség lesz a BIOS frissítésére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward